9 nevjerojatno cool jahti koje ćemo kupiti kad postanemo milijarderi

Putovanje morem je veliko zadovoljstvo. Pogotovo ako putujete vlastitom jahtom: lijepom, udobnom i luksuznom!

Jahta “A”

©  Douglas Friedman ©  EPA ©  super yacht times

Najveća svjetska jedrilica, mega jahta “A”, pripada milijarderu Andreju Meljničenku. Ime mu dolazi od prvog slova imena vlasnika i njegove supruge Aleksandre (možete je vidjeti na fotografiji pored bazena). “A” je vlasnika koštao više od 300 milijuna dolara, a kreirao ga je poznati dizajner Philippe Starck. Dužina jahte je 120 metara (skoro nogometno i košarkaško igralište ako ih stavite jedno do drugog). Ima 3 bazena, od kojih je jedan sa staklenim dnom koje je ujedno i disko strop na katu ispod.

“Malteški sokol”

Brza jahta „Malteški sokol“ slična je gusarskom brodu iz XVIII stoljeća. No, pun je ”pametne” opreme, pa ga može voziti samo 1 osoba. Kada plovi morem pod svim jedrima, to je prekrasan i fascinantan prizor. Puno je raznih zabavnih sadržaja: gosti mogu ići na skijanje na vodi , voziti se čamcima i skuterima, a navečer gledati filmove na palubi, ispijajući koktele, a sav taj užitak košta “samo” 400 tisuća dolara tjedno.

“Ulice Monaka”

Monako koji je uvijek s nama. Jahta “Streets of Monaco” samo je projekt, a ako je neki bogataš odluči izgraditi, bit će to najluđi brod koji je ikada postojao. Sve što im treba je 1,1 milijarda dolara.

Mega jahta okuplja najpoznatije atrakcije Monaka: od poznatog kasina Monte Carlo do trkaće staze Formule 1.

“Jazz”

©  Zaha Hadid

Prekrasna jahta “Jazz” je poput brze i graciozne morske životinje, koju je dizajnirala Zaha Hadid. Avangardni tip plovila zbog kojeg će svi milijarderi i filmske zvijezde na klasičnim jahtama umrijeti od zavisti.

“Dubai”

© super yachts

Ova jahta nije najskuplja — “samo” 350 milijuna dolara — ali je svakako jedna od najljepših. Ukrašena je mozaicima, luksuznim namještajem i interijerom te umjetničkim djelima. Jahta pripada šeiku Mohammedu bin Rashidu Al Maktoumu, emiru Dubaija i premijeru UAE. ”Dubai” je inače usidren na umjetnom otoku Logo, koji izgleda kao palmin list, a koji također pripada šeiku Muhamedu.

“Skyback”

©  Fincantieri Yachts

U usporedbi s drugim jahtama, Skyback je beba: duga je samo 80 metara. No, kabine su iznimno luksuzne, a tu su i kino, teretana, spa, a njegova glavna značajka — bazen na palubi. Zimi ili u hladnijim geografskim širinama može biti pokriven prozirnom kupolom, a vlasnik može organizirati disko zabave noću.

“Zasjeniti”

© business insider

“Eclipse” je jedna od najluksuznijih i najskupljih jahti na svijetu. Koštao je 1,2 milijarde dolara i pripada Romanu Abramoviču, koji savršeno zna kako putovati sa stilom i luksuzom. Mega jahta ima koncertnu dvoranu, kino, vinski podrum i dva bazena od kojih se jedan pretvara u plesni podij. Tu su i 2 helikoptera, 4 čamca, 20 skutera i — pozor! — podmornica za 12 osoba.

“Tropski otočni raj”

© Yacht Island Design

“Tropical Island Paradise” je za one koji posjeduju mali otok u tropima, ali misle da to nije dovoljno. Ovaj otok može ploviti morem kamo god želite. To je malo tropsko selo, s kućama i palmama. Vlasnička kabina nalazi se u “vulkanu” koji izbacuje vodopad u bazen. Gosti mogu živjeti u malim kolibama na palubi. Jahta postoji samo u fazi projekta jer čeka milijardera da uloži u njenu izgradnju.

“Paladij”

©  Palladium Techs

Futuristička mega jahta „Palladium“ u vlasništvu je milijardera Mikhaila Prokhorova i ukrašena je s takvim ukusom i luksuzom da je riječ „ljubomoran“ preslaba da opiše osjećaje drugih o njoj. Samo pogledajte ovaj nevjerojatno lijep sudoper od jantara. 2010. godine “Palladium” je osvojio nagradu za najbolji dizajn među jahtama.

To su naši snovi! Da smo samo na brodu, nikada nam ne bi bilo dosadno. Ima toliko toga za raditi na ovim jahtama!

© yacht charter fleet© chateau-de-luxe