5 načina za brzo provjeravanje skrivene kamere u vašoj svlačionici

Privatnost se u svijetu doživljava različito. Primjerice, u Njemačkoj vrlo malo ureda ima otvorena vrata, dok je u Americi to prilično često. Međutim, nitko ne bi bio u redu s potajnim promatranjem, posebno tijekom privatnih aktivnosti.

1. Skenirajte sobu da nema sumnjivih predmeta.

Skrivene kamere najlakše je pronaći osvrćući se i pažljivo provjeravajući okolinu. Pretraživanje po inču može vam pomoći da odmah uočite prilično “očite” znakove. Obratite posebnu pažnju na predmete poput zidnih ukrasa, svjetiljki, polica itd. Sve sumnjive žice, leće ili svjetla mogu pripadati skrivenoj kameri.

2. Spojite se na Wi-Fi.

Nadzorne kamere obično rade na Wi-Fi mreži, pa je možete pronaći povezivanjem na mrežu dostupnu u sobi. Tada ćete morati upotrijebiti posebnu aplikaciju da biste vidjeli koji su drugi uređaji povezani na istu mrežu. Pripazite na uređaje koji prikazuju ime proizvođača fotoaparata ili navode stvari poput “IP kamera”.

3. Upotrijebite svjetiljku na telefonu.

© depositphotos.com

Ogledala su jedno od najlakših mjesta za sakrivanje fotoaparata u odgovarajuću sobu, pa biste ih trebali pažljivo provjeriti. Ako postoji prilika da isključite svjetla, pokušajte to učiniti i upotrijebite svjetiljku na telefonu da provirite kroz zrcalo. Svjetlost osvijetljena prema zrcalu, omogućujući vam da vidite dalje od njega, može otkriti prisutnost skrivene kamere s druge strane.

4. Zagledajte se u ogledalo.

Ugradbene sobe savršeno su mjesto za korištenje dvosmjernih zrcala, jer će mu jedna strana biti osvijetljena, a druga se može držati u mraku. Dakle, trebate staviti oči prema staklu, rukama blokirati svjetlost i trebali biste moći vidjeti kroz zrcalo i otkriti je li to zapravo dvosmjerno.

5. Dodirnite zrcalo.

Kada dodirnete uobičajeno zrcalo, uvijek postoji mali razmak između vašeg prsta i njegovog odraza. Ako ga vidite, možete biti sigurni da je zrcalo stvarno. Međutim, ako se čini da vam se prsti dodiruju u odrazu, to je vjerojatno dvosmjerno ogledalo i vas promatraju.

Preview photo credit depositphotos.com