Djevojka želi sretan rođendan svom tati s Downovim sindromom i tjera sve da se dive ovom snažnom muškarcu

Nije tajna da djevojke imaju posebne odnose sa svojim očevima. Oni su naši zaštitnici, podrška i jednostavno najbolji ljudi na zemlji. To je upravo ono što Richie Anne Castillo osjeća prema svom ocu. Unatoč svom stanju, postao je primjer snage i hrabrosti i bio je čudesno ljudsko biće u njezinu životu. Nikada se nije prestala diviti i voljeti svog oca. A na svoj rođendan, Richie Anne iskreno je govorila o svom ocu u postu koji je bio nevjerojatno dirljiv.

“Dragi, tata,

Danas se obilježava vrlo poseban i vrlo čudesan trenutak tvog života. Danas puniš 50 godina i tako sam blagoslovljena što nastavljaš živjeti tako dug i lijep život. Liječnici su još uvijek zadivljeni time! Znam da ovo nećeš moći pročitati jer ne znam imaš li Facebook, ali želim da cijeli svijet zna koliko sam ponosan što si mi tata. Želim da cijeli svijet zna koliko si lijep iznutra i izvana.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Tata, trebalo mi je toliko godina prije nego što sam skupila dovoljno hrabrosti da se suočim sa svima jer ne znaju svi cijelu istinu jer je to prilično zbunjujuće. Kao dijete, nisam te vidjela kao drugačijeg, vidjela sam te kao tatu. Nisam razumjela zašto me ismijavaju i nazivaju nenormalnom. Kasnije sam to shvatila i to me učinilo kukavicom. Ali zaslužuješ više od kukavičke kćeri kao što sam ja. Zaslužujete ljubav, razumijevanje, strpljenje i prihvaćanje, baš kao što bi svaki pojedinac s Downovim sindromom trebao. Evo me, sastavljam ti rođendansku čestitku jer nikad nisam učinila tako nešto. Zaslužuješ puno više.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Tata, ti si najjače i najhrabrije ljudsko biće koje znam.

Uvijek staviš osmijeh na lice nakon dugog dana u centru za dijalizu ili nakon hipoglikemijske epizode. Ti si najhrabriji jer si prošao kroz toliko toga i nikada se, ni jednom, nisi bojao. Ne mogu zamisliti da se stavim na tvoje mjesto.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Vidjela sam te u najgorem izdanju, kada bi se slomio i rekao da si umoran. Slušanje tih riječi: ‘Kapoy (umoran sam)’ ili ‘Sakit kaayo (Stvarno boli)’ danima me rasplakalo i više nisam mogla podnijeti povratak u bolnicu. Vidjela sam te kako plačeš jer bi te koljeno boljelo zbog tekućine. Ne mogu osjetiti tvoju bol, ali kako bih voljela da mogu zauzeti tvoje mjesto da više ne moraš osjećati bol. Izgubio si zube, ali to ti nikada nije smetalo niti te je sprječavalo da jedeš hranu koju voliš. Uvijek izgubiš svog postiso (protezu). HAHA! I znam da to radiš namjerno! Zaboravila sam kako izgledaš sa zubima ili kosom.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Tata, nijedna riječ ne može sažeti koliko mi je žao što sam odsutna kći. Žao mi je što nisam češće dovodila na plažu, donosila vam omiljenu hranu za ili vas posjećivala koliko bih trebala. Ako postoji jedna stvar zbog koje žalim, to je skrivanje od mog života jer sam još uvijek isto malo dijete koje se bojalo da će te me maltretirati. Ali volim te više nego što možeš znati, tata, i uvijek si me inspirirao.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Svi te obožavaju i ti to znaš. Uvijek možeš staviti osmijeh i smijeh na svačija lica. I ti jako živciraš ljude, ali mi te svejedno volimo. Razumijem da imate dobre i loše dane (vaši loši dani su i naši loši dani, haha). Ponekad možeš biti zločest i odgurnuti sve od sebe, uključujući i mene. Ali to si samo ti i to je u redu. U redu je biti drugačiji.

© richieanne_cast / Instagram© Richie Anne Castillo / Facebook

Mogao bih stalno pričati o tebi, ali to bi bilo predugo. Sretan ti 50-ti rođendan, tata! Hvala ti što si me uvijek zvala svojom jedinom djevojčicom jer ću uvijek biti. Jaka sam i hrabra zbog tebe i jako te volim, tata. Mislim da sam sada dovoljno velik da se obranim od nasilnika. Puno ljubavi, vaša kćeri.”

Preview photo credit richieanne_cast / InstagramRichie Anne Castillo / Facebook