“Možete se naljutiti na svijet, ali ne prestati vjerovati”, kako je Daniela Romo pobijedila rak

Svi se mi u nekom trenutku svoje povijesti moramo suočiti sa situacijama koje mogu potresti najdublji dio života, a koje istovremeno testiraju snagu našeg tijela, uma i emocija. Kad je riječ o bolestima, neki su pobjednici, iako život nikad nije isti; hrabrost i bol učinit će ih jačima, čak će im dati osjećaj da su ponovno rođeni.

© Daniela Romo / Facebook

U Avgustu 1959. na svijet je došla Teresita Presmanes Corona, Meksička djevojka koja je odrasla kao i svaka druga. Školovala se, a zatim stručne studije u kazalištu; kasnije će je svijet zabave poznavati kao Daniela Romo. Filmska, kazališna, televizijska glumica i pjevačica, njeno ime bilo je jedno od najpoznatijih 80-ih i 90-ih godina u Latinskoj Americi.

Plodna karijera tijekom godina dovela ju je do hita za hitom u 21. stoljeću. Postala je prepoznata po svom talentu, svojoj ljepoti i dugoj kosi, koja je postala njezin osobni znak. Međutim, 31. Oktobra 2011., nakon posjeta liječniku, vijest joj je zauvijek promijenila život: dijagnosticiran joj je rak dojke.

“U tom trenutku osjećala sam se prazno, kao da se dogodila nesreća, i odjednom sam pomislila da moram imati hrabrosti učiniti ono što moram učiniti korak po korak, čak i ako je moj put definitivno u zalasku sunca” , podijelila je prevoditeljica s javnosti na Meksičkom teletonu 2012.

© tina_galindo / Instagram© danielaromoweb / Instagram

Godine 2012. Romo se ponovno pojavila sa svojom kratkom sijedom kosom. Rekla je da je liječenje zračenjem i kemoterapijom započela u Decembru prošle godine. Podsjetila je da se rak “ne smije prepustiti slučaju”, te da rano otkrivanje može dati drugu šansu za život.

Također je izjavila da nikada nije razmišljala da će umrijeti, ali su joj se oči napunile suzama kada je njezin prijatelja izgubio bitku s bolešću; pa je odlučila nastaviti s više entuzijazma kao počast onima koji su već otišli zbog ovog stanja.

Moram odati počast i ljudima koji su mi bili važni u životu i koji su otišli (zbog bolesti), kao Rocío Dúrcal, kao Rocío Jurado, kao Soraya, rekla je tada slavna pjevačica.

© danielaromoweb / Instagram© danielaromoweb / Instagram

Dana 25. Juna 2012. Daniela Romo otpuštena je s onkološke službe, pobijedivši u borbi protiv raka.  Tako je postala primjer prevladavanja, jer je samo nekoliko mjeseci kasnije objavila svoj novi album  Para soñar. “Ovaj novi album je za mene značajan. Nakon onoga što mi se dogodilo i nakon što ste se borili za svoj život, preispitujete mnoge stvari. Za mene je ovo kao krunidba, nagrada”, rekla je pjevačica.

Umjetnica je u jednom intervju, s puno humora, progovorila o poslu koji ju je koštao prilagođavanja promjeni kratke kose jer je uvijek imala dugu, i nije naučila češljati kosu. Također je rekla da je zbog kemoterapije gotovo izgubila dio noktiju.

© Daniela Romo / YouTube

U jedno možemo biti sigurni, a to je da je jedno govoriti o raku, a drugo ga živjeti. Daniela Romo žena je vrijedna divljenja, netko tko se s bolešću suočio uzdignute glave. Sama je donijela odluku o brijanju, a to je ovako izrazila: “Kao stabla koja se orezuju pa će izrasti novo lišće, izrasti će nova krila.”

“Nisam se mogla razočarati, jer čovjek može izgubiti vjeru u sve i naljutiti se na svijet, ali nikada ne može prestati vjerovati u jedno a to je samo da ozdravite i pokažete svijetu sve ono najbolje”, rekla je glumica i nastavila objašnjavati kako je rekla doktorica: “Vi režirate, ja sam najbolja glumica i ovo je uloga mog života. Učinit ću sve što mi kažeš.”

© Vencer el desamor / Canal de las Estrellas© danielaromoweb / Instagram

Uz svu tu snagu, Romo je postala prvak u borbi protiv raka. Glas da ohrabri one koji putuju ovim teškim putem, jer, kako je i sama rekla, “veliko mjesto empatije i veliko mjesto ljubavi je bol”, a nema ni najmanje sumnje da je bila u pravu kada je to potvrdila “nma kojima se to dogodilo trebamo negdje paradirati i pljeskati, jer su to ratne rane”.

Daniela je bila dio kampanja protiv raka dojke, poput Have the courage. Touch yourselfPut your chest i My fight is pink. Od početka je iz vlastitog iskustva bila zadužena da svoje borbene sestre napuni snagom. “Riječ rak uvijek je vezana uz bol i smrt i zato je se svi bojimo. Prihvatila sam to, zagrlila, zavoljela, zahvalila, sretno proživjela”, rekla je poznata glumica.

©  danielaromoweb / Instagram ©  danielaromoweb / Instagram

Daniela Romo uspjela je pobijediti rak, a sada je zrela žena. Vrijeme je, kao i obično, ostavilo tragove na njezinoj koži i životu. Ljubav i radost još uvijek izviru iz njegovih očiju, a to je da je u svojim mrežama govorila o tome kako nas trenutak može zauvijek promijeniti. Dobiva pljesak, jer je konačno, kako je i sama uvjerila, “prekrasno reći da sam ja Daniela, nova Daniela, i uspjela sam pobijediti rak.”