Dječak koji je nekoć bio najteže dijete na svijetu dokazuje da ne postoji cilj koji se ne može postići

Arya Permana, Indonezijski tinejdžer koji je nekoć težio 191 kg, bio je toliko velik da se morao tuširati vani u posebno izgrađenom bazenu. Iako je označen kao “najdeblje dijete na svijetu”, dokazuje da se naporan rad i postavljanje ciljeva uvijek isplate. Naučimo više o Aryinoj priči.

Dječaka su prozvali “najdebljim djetetom na svijetu”.

AFP/EAST NEWS

Arya Permana ima 15 godina i 5 obroka dnevno, uključujući rižu, ribu, meso, juhu od povrća i tradicionalnu sojinu pljeskavicu. U prosjeku je bilo dovoljno hrane za 2 odrasle osobe. Mališan je morao prestati ići u školu jer je u hodu brzo ostajao bez daha. Budući da njegovi roditelji više nisu mogli pronaći odjeću koja mu pristaje, Arya već dugo nije nosio ništa više od saronga.

Ali na kraju je odlučio napraviti promjenu.

© ade_rai / Instagram

Arya Permana se promijenio u mnogo vitkiju verziju sebe od dječaka teškog 191 kg. Indonezijski student znatno je smršavio na samo 83 kg, a čak je motivirao druge da usvoje zdraviji stil života. Ade Rai, njegova trenerica, pomogla mu je u učenju o tjelesnoj aktivnosti i uravnoteženoj prehrani.

Arya je sada simbol nade.

© ade_rai / Instagram

Njegov trener je rekao da je Arya u početku imao 85 kg prije nego što mu je apetit drastično porastao. Sada mršavi ne klonuvši duhom. Značajno, među odraslima, ovo je rijetka kvaliteta. Postao je simbol nade, a sada ljudi govore stvari poput: “Čak i Arya može smršavjeti, pa zašto ne bih mogao i ja?” Dijete kombinira strogi raspored treninga s hranjivom prehranom i medicinskom njegom. Ade Somantri, Arijin otac, tvrdio je da su njegovu sinu gubitak kilograma omogućili liječnička njega, stroga rutina vježbanja i dijeta.

© Future Publishing / Future Publishing / Getty Images

Arya prije nije mogao stajati duže od nekoliko minuta. Sada može igrati nogomet i druge sportove sa svojim prijateljima i pješačiti u školu nakon što je prošao kroz veliku operaciju kojom je smanjio količinu hrane. I jako smo sretni zbog njega!