10-godišnja djevojčica uspješno porodila dijete nakon što se majka porodila kod kuće

Život može biti nepredvidiv, sa stvarima koje se događaju u najneočekivanijim trenucima, zateknu nas nespremne. Kad je njezina mama dobila trudove, Miracle, uzorna djevojčica iz ove priče, nije očekivala da će ona pomoći svojoj majci da rodi njezinu mlađu sestru. Bilo je pravo čudo što joj je omogućilo da opravda svoje ime, a bilo je moguće samo zahvaljujući neprocjenjivoj podršci dispečera 911 u pružanju divnog završetka ovoj obitelji.

Njezina je majka dobila trudove prije nego što je rodila.

© North County Fire & Rescue / Facebook

Miracle, 10-godišnja djevojčica iz Missourija u SAD-u, značajno je pridonijela našem društvu pomažući svojoj majci pri rađanju djeteta koje je nosila – svoje buduće sestre.

Miracleova majka, Viola Fair (30), neočekivano je kod kuće dobila trudove. To se dogodilo 3 tjedna ranije, a Miracle i njezina majka bile su u nedoumici što učiniti. Viola nije mogla brzo stići do bolnice, pa je kćeri rekla da nazove hitnu.

Pravi blagoslov došao je u obliku dispečera 911.

© North County Fire & Rescue / Facebook© North County Fire & Rescue / Facebook

Miracle je pojurila do svog telefona kako bi nazvala 911 čim joj je majka dala zeleno svjetlo. Svojim smirenim razgovorom usred izazovne situacije, dispečer koji se javio na telefon odigrao je ključnu ulogu u rođenju bebe.

“Bok, mislim da moja mama ima trudove”, rekla je Miracle dispečeru kad je podigao slušalicu. Scott Stranghoener, čovjek koji joj je pomagao, dao je djevojčici niz uputa koje je ona kasnije prenijela svojoj majci. Poziv je trajao samo nekoliko minuta, ali je napravio veliku razliku u tom vitalnom trenutku.

© KSDK News / Youtube

Miracle je uspjela pomoći svojoj majci Violi da sigurno porodi bebu uz hladnokrvno vodstvo dispečera. Unatoč teškoj situaciji, dijete je ostalo pribrano i slijedilo je sve upute. “Nemoj sjediti na WC-u” i “Mama, rekli su da legneš na leđa na sredinu kreveta ili na pod”, riječi su koje je neprestano ponavljala mami.

Kad je došlo vrijeme, Miracle je rekla dispečeru ono što su svi očekivali: “Ona dolazi! Ona je ovdje! Glava joj je ovdje!” Upravo u tom trenutku, djevojčica je dokazala svoju nepokolebljivu snagu, a kada je beba konačno stigla, “S ručnikom sam joj obrisala lice i zagrijala je do dolaska bolničara.”

© North County Fire & Rescue / Facebook© North County Fire & Rescue / Facebook

Postala je heroj u svojoj lokalnoj zajednici.

© North County Fire & Rescue / Facebook

Bolničari su stigli nekoliko minuta kasnije i novopečenu majku i dijete odveli u bolnicu na pregled. I majka i dijete bili su zdravi, a zajednica je kasnije objavila o “čudesnom” porodu na društvenim mrežama, odajući počast mladoj djevojci kao pravoj heroini. “Bila je od velike pomoći, jako sam joj zahvalna”, rekla je. Miracleina majka nakon što se oporavila od poroda, vrlo ponosna na ono što je njezina djevojčica učinila.

© North County Fire & Rescue / Facebook

Miracle su dočekali s posebnim certifikatom i drugim darovima, uključujući ružičastu pribadaču rode, tablet s edukativnim aktivnostima i dnevnik u koji je mogla bilježiti svoje nevjerojatno iskustvo. Sa samo 10 godina Miracle je pokazala veću snagu od svih ostalih, učinivši nešto na što uvijek može biti ponosna.

© North County Fire & Rescue / Facebook

Danas je cijela obitelj zdrava i presretna zbog rođenja nove djevojčice. Miracleina majka je nevjerojatno ponosna na svoju kćer i zahvalna što je bila prisutna. Priznala je: “To je definitivno bilo čudo jer kad sam rodila dijete, ona je izašla, nisam je mogla zgrabiti i podići, a onda je došlo čudo i zamotala ju je u ručnik.”