Djevojka s Downovim sindromom napravila je vrtoglavu manekensku karijeru i dokazala da je inkluzivnost lijepa

Victoria’s Secret najavio je svoju najnoviju kampanju, Love Cloud, koja okuplja modele iz svih sfera života. Mlada žena u invalidskim kolicima, fitness trener, pa čak i vatrogasac dobili su ulogu za novu kampanju. Naša junakinja danas je Sofia Jirau, manekenka s Downovim sindromom koja je također dobila ulogu, a cilj joj je uzdrmati standarde modne industrije.

Modni svijet oduvijek je bio najveća Sofijina strast.

© sofiajirau / Instagram

Djevojka iz Portorika, Sofija od malih je nogu sanjala o ulasku u modnu industriju, piše Vogue. Njezin san konačno se ostvario u Februaru 2020. godine. Modna dizajnerica Marisa Santiago pozvala je Sofiju u šetnju na “New York Fashion Week”. Djevojka je bila toliko impresionirana ovim događajem da je na svom Instagramu napisala: “Jučer sam ostvarila san. Rođena sam za ovo i želim pokazati svijetu da imam sve što manekenki treba da zasja.”

U Oktobru 2021. hodala je i za Portorikanskog modnog dizajnera, kako je objavljeno u Vogue.

Karijera manekenke doživjela je još jedan zaokret s poznatim brendom.

© sofiajirau / Instagram

Inkluzivna kampanja kolekcije Love Cloud iz Victoria’s Secret postala je jedan od životnih ciljeva Sofije koje je uspjela postići. Emocije nije mogla suzdržati kada je na svom Instagramu objavila svoju fotografiju u kampanji. Napisala je: “Jednog dana sam sanjala o tome, radila sam na tome da stignem tamo, a danas je to ostvarenje sna. Konačno ti mogu reći svoju veliku tajnu. Ja sam prvi Victoria’s Secret model s Downovim sindromom! Hvala vam svima što ste me uvijek podržavali u mojim nastojanjima. Ovo je samo početak!”

Osim manekenstva, Sofija ima još jedno ostvarenje sna.

© sofiajirau / Instagram

Sofija ima svoj brend modnih dodataka, a to je još jedan cilj koji je ova lijepa žena postigla. Ime marke je Alavett, što bi se moglo prevesti na “Volim to”. Prema Vogue, Sofijski brend sadrži dodatke poput bilježnica, torbi, pokrivača telefona, jastučnica i šalica, a sve ih dizajnira Sofija.

Sofija također aktivno sudjeluje u promicanju ljepote inkluzivnosti.

© sofiajirau / Instagram

Sofia ne samo da se probija kroz modni svijet, već zaista voli inspirirati druge. Ima vlastitu kampanju Sin Limites koja podiže svijest o Downovom sindromu, piše CNBC. Apsolutno je uvjerena da modeli s Downovim sindromom mogu modelirati i obavljati poslove.

Preview photo credit sofiajirau / Instagramsofiajirau / Instagram