10 glumaca koji dokazuju da su snovi oblikovani teškim radom, disciplinom i puno ljubavi

Imati san i svim srcem željeti da se on ispuni nešto je što nas kao ljude spaja. Neki ljudi misle da odgurnu ono što žele ako pričaju o tome, dok drugi naglas viču što žele, nadajući se da će im njihov poziv pomoći da ostvare svoje ciljeve. A ima i onih koji se drže izreke: “…toliko to želiš da svemir nema izbora nego da ti to da.” No, nema sumnje da nije dovoljno imati želje, moramo se i potruditi da ostvarimo svoje ciljeve.

1. Demi Lovato

© Carlos Avila Gonzalez/Polaris Images/East News

Bilo je to 7. Februara 2010. godine kada je pjevačica na svom Twitter računu napisala: “Jednog dana pjevat ću himnu na Super Bowlu.” Pa, taj dan će doći 10 godina kasnije. Demi Lovato je 2. Februara 2020. ostvarila svoj san nastupom toliko dobrim da je ganuo cijeli svijet.

2. Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger primjer je discipliniranog čovjeka koji se borio za svoje snove. Usprkos svemu, ispunio je svaki san koji je ikada imao. Prvi od njih postigao je prevladavanjem izrugivanja svojih prijatelja kada je 1965. pobijedio na natjecanju Mr. Europe Junior.

3. Jennifer Lopez

Kada je Jennifer López započela svoju karijeru, imala je jasnu svrhu: glumiti u romantičnoj komediji. S 52 godine ispunila je svoj san više od deset puta. Prvi put to je učinila u The Wedding Planner, 2001. godine, dok je 2022. premijerno prikazala svoju najnoviju komediju, Marry Me.

4. Brie Larson

Možda zvuči logično da svaki glumac barem jednom u životu sanja da kući ponese kipić na dodjeli Oscara. No, čini se da je Brie Larson vidjela budućnost kada je 2015. odgovorila pratitelju, napisavši na svom Twitter računu: “Na dan Oscara obično nosim pidžamu kod kuće. Trebam li o tome više razmišljati?” 2016. morala je promijeniti svoju odjeću, jer je osvojila Oscara za najbolju glumicu. 

5. Chris Pratt

U snimci iza scene iz 2010. Chris Pratt se našalio o tome kako je Steven Spielberg inzistirao da glumi u Jurassic Park, a on ga je odbio. No, kao što znate, ponekad morate paziti što želite, jer se to može ostvariti. A 2015. godine, kao što možda već znate, Chris je glumio Owena Gradyja u Jurassic World.

6. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey je 1983. pročitala The Color Purple Alice Walker u jednom danu. Prijateljima je dala primjerke knjige, a kad je čula da će se po romanu snimiti film, odlučila se upustiti u to iako nikad prije nije snimala film.

Nije morala ništa, jer su to umjesto nje učinili producenti i kontaktirali je da glumi lik Sofije u filmu Spielberga. Njezina izvedba donijela joj je nominaciju za Oscara za najbolju sporednu glumicu.

7. Lady Gaga

© American Horror Story / FX Network and co-producers, © Featureflash / Depositphotos.com

Odmalena je sanjala da postane velika glumica. Studirala je glumu, ali se nikad nije dobro snašla na audicijama, pa joj je put bila glazba. Ali “onaj tko ustraje postiže” i, nakon što se svojim pjesmama etablirala kao diva, Lady Gaga je postala glumica i dobila Zlatni globus za nastup u American Horror Story i Oscara za najbolju originalnu pjesmu u filmu A Star is Born , u kojem je sudjelovala i kao glumica.

8. Jamie Brewer

Naše su granice obično u našim mislima, a to je pokazao i Jamie Brewer, koji od djetinjstva voli svijet šoubiznisa i, usprkos svemu, uspio je postati glumica i model. Jedan od njezinih snova je postati uzor tinejdžerima i mladim ženama.

9. Chris Hemsworth

© Chris Hemsworth / Twitter© Chris Hemsworth / Twitter

Čak i bogovi imaju snove, a to je slučaj s Thorom, točnije Chrisom Hemsworthom, koji je kao dijete već prakticirao akciju stavljanja svog imena u beton. Njegov san se ostvario 2019. godine kada je upisao svoje ime i utisnuo ruke na Hollywood Walk of Fame.

10. Henry Cavill

Vrlo je uobičajeno da kao djeca zamišljamo da imamo moći i da smo superheroji, ali neki mogu ostvariti taj san zahvaljujući čaroliji kina. Takav je bio slučaj i s Henryjem Cavillom koji je sa svojim pratiteljima podijelio fotografiju na kojoj se kao dječak može vidjeti kako nosi Supermanovu pidžamu. Mogli smo ga zamisliti kako skače sa stolice na stolicu, pretvarajući se da leti.

Preview photo credit henrycavill / InstagramBatman v Superman: Dawn of Justice / Warner Bros. and co-producers