Kako je Grace postigla nemoguće i dokazala da možemo promijeniti svoju sudbinu

Prije 26 godina Grace Strobel rođena je s Downovim sindromom, a liječnici su rekli da neće moći čitati ni vezati cipele. Danas je postala odlučna mlada dama, model koji potresa industriju ljepote i aktivistica koja obilazi škole i inspirira tisuće djece. Njezin cilj je jasan i moćan – ona želi da “ljudi promisle o tome što je moguće”.

Rođena da bude drugačija

©  grace_strobel / Instagram

Kad je Linda prvi put čula da bi njezino nerođeno dijete moglo imati Downov sindrom, njezin se “svijet uzdrmao” i rekla je da je “prestrašenost bila podcjenjivanje.” Ona i njezin suprug bili su upozoreni koliko će kompliciran biti život njezina djeteta i borbe s kojima bi se vjerojatno morala suočiti. Nekoliko mjeseci kasnije rodila se Grace, a kada ju je mama pogledala u oči, pomislila je: ”Bila je nešto najljepše na cijelom svijetu”.

©  grace_strobel / Instagram

Graceini roditelji bili su odlučni pomoći svojoj kćeri da ostvari svoj puni potencijal. Htjeli su joj dati najbolje obrazovanje, prehranu, fizičku kondiciju i društvene vještine kako bi omogućili “najpotpuniji i najcjelovitiji život koji je moguće.” Sa 3 godine njihova je djevojčica već počela čitati riječi vida, a do 5. je testirala na razini drugog razreda.

Suočavanje s teškoćama i uzdizanje iznad njih

©  grace_strobel / Instagram

Kako su godine prolazile, Grace je krčila svoj put i marljivo radila. Ali kako njezina majka priznaje, najkompliciraniji dio njezinih obrazovnih godina bila su “nevjerojatno niska očekivanja koja je svijet postavljao pred nju.” Logoped je čak jednom rekao mami da Grace “najvjerojatnije nikada neće imati posao ili raditi puno radno vrijeme.” Majka je također dodala, ”Ni ona nije mislila da je rad na pola radnog vremena u njezinoj budućnosti.”

©  grace_strobel / Instagram

Sva privrženost kojom je Grace bila obasuta otkako se rodila pomogla joj je da izgradi snažnu i zdravu osobnost. Uspjela je odbaciti sve opake primjedbe koje je dobivala od svojih kolega i hrabro ignorirala poglede koje je dobivala od stranaca. Njezin život nije bio konvencionalan, ali je dokazala da kada smo odgajani s ljubavlju, možemo se suočiti sa svime što nam život ili drugi ljudi bacaju. Čak je koristila upravo te prepreke kao odskočne daske da bi jače zasjala.

Efekt milosti

©  grace_strobel / Instagram

A Grace je svakako blistala, i bila je odlučna da i druge ogrije svojim svjetlom. Dvojac majke i kćeri osmislio je plan pod nazivom The Grace Effect. To je ”misija inkluzivnosti s prezentacijom za škole za promicanje svijesti o invaliditetu”. Njegova misija je promijeniti stvari, osnažiti djecu i podijeliti s drugim učenicima što znači suočiti se s preprekama i također ih prevladati.

Cvatuća karijera modela

© grace_strobel / Instagram

Graceina priča i misija bile su toliko inspirativne da su se brzo proširile i dotakle druge. Postala je aktivistica za osobe s invaliditetom i model. Njezine su fotografije postale viralne s više od 220.000 dijeljenja na Facebooku iz cijelog svijeta. Dala je intervjue na televiziji i radiju, a bila je predstavljena  u brojnim velikim publikacijama, poput Forbes , pa je čak i prošetala revijama.

Grace je također postala prvi Američki model koji predstavlja liniju za njegu kože. Također je surađivala s Rihanninim Fenty Beauty.

A ona je tek počela…

©  grace_strobel / Instagram

Gledajući koliko je Grace zaposlena i motivirana, nedvojbeno možemo reći da je tek na početku vrlo dugog i inspirativnog putovanja. Njezina je priča dirljiva jer je živi dokaz da su naše poteškoće ono oruđe koje nam omogućuje da pronađemo svoju unutarnju snagu. I, kao što Grace kaže: “Neka vam nitko ne govori što možete ili ne možete postići. Pomakni te granice i živi.”

Priča o Pepeljugi unatrag, kako se Japanska princeza udala za svog dragog i sada radi u muzeju u New Yorku

Kako bi ljepotice 20. stoljeća izgledale danas. Pokazalo se da je Vivien Leigh daleko ljepša od Angeline Jolie