Kako izgledaju i što sada rade glumci filma Taxi čijim se junacima smijemo već 25 godina

Ideja za film Taxi došla je od Luca Bessona 1996. godine. No, bio je prezauzet radom na The Fifth Element, pa je odlučio film povjeriti redatelju Gerardu Piresu, a sam je postao producent filma. Postojala je samo jedna kvaka: do tada je Pires već 15 godina snimao reklame umjesto filmova. Kao rezultat toga, iz ekonomičnosti, film je snimljen u Marseilleu s malo poznatim glumcima i činilo se da se od njega ništa ne očekuje. A “Taxi” je 1998. godine postao jedan od najuspješnijih Francuskih filmova i donio golemu zaradu od svog podmlatka – 2., 3., 4. i 5. dijela filma.

2023. prvi dio franšize navršava 25 godina, a mi smo odlučili pokazati kako su se životi glumaca i njih samih promijenili tijekom proteklih godina.

Sami Naceri kao Daniel Morales

© Taxi 3 / Canal+ and co-producers

Glumac je glumio u Taksiju u 3 nastavka ovog filma, postao svjetski poznat i čak dobio nagradu na filmskom festivalu u Cannesu 2006. za najboljeg glumca. Ali slava i uspjeh nisu mu donijeli sreću. Sami Naseri je zbog svog skandaloznog ponašanja više puta upadao u probleme sa zakonom.

Unatoč tome, glumac nastavlja glumiti u filmovima, posebice se 2021. pojavio u filmu The Savior. I u osobnom životu s njim je sve sasvim u redu: od 2005. u braku je s glumicom Marie Guillard, koja je dobila male uloge u filmovima The Fifth Element i Aliens 2.

Marion Cotillard – Lily Bertino

© Taxi / Canal+ and co-producers, VALERY HACHE / AFP / East News

Glumačka karijera Marion Cotillard započela je radom u kazalištu i malim ulogama u televizijskim serijama. Film Taxi bio je pravi proboj za mladu glumicu, učinivši je odmah poznatom. Nakon toga, Marion se preselila u Hollywood, gdje je počela glumiti u filmovima na Engleskom jeziku. To ju je dovelo do nevjerojatnog uspjeha: za film o životu Edith Piaf La Vie en Rose (2007.) osvojila je nagrade Cesar, Zlatni globus i Oscar. Marion nije samo glumila u filmovima, već je i izrazila mnoge crtiće, a također je objavila nekoliko pjesama i zvučnih zapisa.

Zanimljivo je, ali niti jedan muškarac nije uspio nazvati ženu čije je lijepo lice krasilo više od 300 časopisa širom svijeta. A  Marion Cotillard susreće se s redateljem i glumcem Guillaumeom Canetom s kojim je veže dugogodišnje prijateljstvo. Par ima dvoje zajedničke djece.

Emma Wiklund – Petra

© Taxi 2 / Canal+ and co-producers

Sa mamom na 2. fotki.

U filmu Taxi Emilien gleda lijepu Petru odozdo prema gore, ali zapravo razlika u visini između glumaca nije tako velika: ako je visina Frederica Diefenthala 171 cm, onda je  Emma Wiklund 177 cm.

Ova plavooka plavuša podrijetlom iz Švedske imala je sjajnu karijeru kao model prije snimanja i pojavila se na nekoliko naslovnica časopisa Elle. Sada je udana za Švedskog novinara i par ima dvoje djece.

Bernard Farsi kao povjerenik Gibert

© Taxi 3 / Canal+ and co-producers, Sebastien Fremont / Starface / STARFACE PHOTO / East News

Godine 2006. Bernard Farcy bio je nominiran za Emmyja za izvanrednu glumačku izvedbu u miniseriji Le Grand Charles. Glumac ima bogatu filmografiju, glumio je ne samo u prva 4 filma Taksi, već iu petom dijelu, objavljenom 2018., ali najpoznatiji je po ulozi neumornog borca ​​protiv kriminalaca, povjerenika Giberta.

Philippe du Jeanerand – Putnik

© Taxi / Canal+ and co-producers

Osim prvog dijela Taxi, gdje je junak Philippea du Jeaneranda pod svaku cijenu morao stići do aerodroma za 25 minuta, glumac se pojavio u još 2 poznata filma Luca Bessona – “Nikita” (1990.) i “Ivana Orleanka” (1999). Sada glumac ima 63 godine i nastavlja glumiti u filmovima.

Michel Muller – muž porodilje

© Taxi 2 / Canal+ and co-producers© Burger Quiz La bonne époque / YouTube

Mala uloga Michela Mullera u Taxi 2 prošla je nezapaženo. U njemu je glumio muža porodilje koju je Daniel vodio u bolnicu. Ovaj glumac poznat je po filmu Wasabi (2001.) i televizijskoj seriji Borgia (2011.-2013.), u kojoj je glumio Karla VIII.

Godine 2007. Michel Muller osvojio je nagradu Genie za najboljeg sporednog glumca za film The True Avenger’s Handbook (2006.).

Frederic Diefenthal – Emilien Coutane-Corbadeck

© Taxi 2 / Canal+ and co-producers

Prije nego što je postao glumac koji je glumio šarmantnog nespretnog policajca Emiliena, Frederic Diefenthal se okušao u raznim poslovima: bio je slastičarski pripravnik, studirao je arhitekturu, frizerski zanat i hotelijerstvo. Glumac je glumio u 4 dijela filma Taxi, a zadnji put se pojavio 2022. u glavnoj ulozi u Francuskoj kriminalističkoj seriji Neige.

Glumac je bio oženjen i ima troje djece. Kao tata pun ljubavi, provodi puno vremena s njima i ne boji se biti duhovit noseći Mayine pčelinje rogove za njihovo uživanje.

Édouard Montut kao inspektor Allen

Glumac je glumio u svih 5 filmova Taxi franšize, a postao je poznat po ulozi policajca Alaina. Također, Edouard Montout je glumio u filmu Asterix and Obelix: The Mission Cleopatra i Little Secrets (2010.), gdje je glavnu ulogu igrala Marion Cotillard. Sada nastavlja glumiti u filmovima. Glumac je oženjen, sa suprugom Lubnom ima sina.

Richard Sammel – šef bande pljačkaša

Otkako je snimio prvi dio Taxi (1998.), Richard Sammel pojavio se u nizu uspješnih filmova na raznim jezicima, uključujući Casino Royale (2006.) i Inglourious Basterds (2009.). Glumac je pravi poliglot: može tečno komunicirati na Njemačkom, Francuskom, Španjolskom, Italijanskom i Engleskom jeziku.

Jean-Christophe Bouvet kao Edmond Bertino, Lilyin otac

© Taxi 2 / Canal+ and co-producers© Emily in Paris / Jax Media and co-producers

Nije slučajnost da je Jean-Christophe Bouvet ušao u glumačku profesiju: ​​njegova majka, Paulette Bouvet, također je bila poznata glumica. Glumio je u 2., 3. i 4. dijelu Taxi, a također je glumio Duc de Choiseula u filmu Marie Antoinette iz 2006. godine. Bouvet je bio član žirija na 20. filmskom festivalu u Belfortu i još uvijek nastavlja glumiti u filmovima, a posebno se 2020. pojavio u TV seriji Emily in Paris.