in ,

Zašto Japanske majke odbacuju kolica i radije nose svoju djecu

U Japanu je prilično uobičajeno vidjeti mame kako nose svoje bebe na leđima. Zapravo, vjerojatno ćete vidjeti 4 od 5 žena kako nose bebe na leđima, često držeći ih na mjestu rukama držača prekriženih iza sebe. Ili možete vidjeti dijete kako se vozi u nosiljci.

1. Nošenje beba je stara tradicija.

Povijesno gledano govoreći, bebe su se nosile pomoću “Onbuhimos” što u prijevodu znači “remen za nošenje na leđima”. Ova nosiljka za bebe izrađena je od mekane tkanine s namjerom da mame nose djecu na leđima i puštaju ih da gledaju preko ramena. U to vrijeme majke su morale voditi svoje bebe sa sobom na rižina polja i to je bio najzgodniji način da pripazite na svoju djecu dok rade.

2. Fizička povezanost između majki i beba vrlo je važna.

Odnos majke i djeteta je dubok, ali rečeno da je privrženost Japanskih majki i njihovih beba vrlo jaka. A to je zato što toliko cijene fizičku povezanost. Sa svojom djecom dijele aktivnosti od najranije dobi i ne propuštaju priliku biti im fizički blizu.

3. Djeca koja se nose su opuštenija, sa mirnijim otkucajima srca.

Prema studiji koji je provedeno u Japanu na 12 zdravih dojenčadi. Dokazano je da bebe koje nose majke odmah osjećaju opušteno uz sporiji rad srca. Ista studija pokazala je da su bebe koje nosi majka i koje hoda bile opuštenije i smirenije od beba koje su nosile sjedeći, bez obzira na dob majke ili brzinu hodanja.

4. Nošenje bebe praktičnije je kada koristite javni prijevoz.

Veliko mnoštvo Japanaca koristi javni prijevoz, majke koje bi željele obići Tokio ili druge gradove autobusom, podzemnom željeznicom ili vlakom traže prikladno rješenje. Oni preferiraju nositi svoje bebe s nosiljkom ili omotom umjesto kolica. Na taj način se neće brinuti da će kotači zaglaviti dok ulaze i izlaze iz ovog načina prijevoza.

5. U Japanu možete birati između širokog raspona obloga za bebe.

Budući da je Onbuhimo tradicionalna Japanska nosiljka, dizajni sada su inteligentniji i napredniji. Sada su dostupne mekše tkanine i inovativnije nosiljke za bebe koje možete birati sa Japanskog tržišta.