9 kultnih nakita Kate Middleton koji dokazuje da je prava kraljica elegancije i prestiža

Mnogi ljudi Kate Middleton, vojvotkinju od Cambridgea, smatraju najikoničnijom damom u smislu elegancije i prestiža. Kao članica kraljevske obitelji, njezini su filantropski pothvati oduvijek bili u centru pažnje, a njezin izgled ostavio je neizbrisiv trag. Svjetlucavi komadi nakita iz vlastite kolekcije, kao i oni naslijeđeni od kraljice, bili su idealan dodatak njezinom stilu koji je potresao svijet, koji je istinski izražavao njezin duh.

1. Biserne naušnice: od 1996. do 2019. godine

Ove biserne naušnice su princezi Diani dali Collingwood Jewelers kao vjenčani dar. Prvi put ih je nosila mjesec dana prije vjenčanja s princom Charlesom. Nakon toga ih je često nosila. Kate Middleton u početku je nosila naušnice 2017. na državnom banketu u Španjolskoj.

Kate prolazi crvenim tepihom, nedvojbeno kradući većinu medija. Tako je bilo i 2019. godine kada je Kate izazvala veliko zanimanje za nakit. Kate je izgledala zapanjujuće u bijeloj haljini Alexander McQueen na jedno rame i dijamantima i bisernim naušnicama iz kolekcije princeze Diane.

2. Kate koristi dragulje kako bi pokazala svoje emocije o ljudima koje predstavljaju.

© WPA/i-images/pool/East News

To je zlatni lančić za njezinu djecu, ali drugačijeg dizajna. Sadrži sentimentalnu poruku o njezinoj vlastitoj obitelji. Jednostavna zlatna ogrlica s 3 privjeska koja prikazuje inicijale njezino troje djece: Georgea, Charlotte i Louisa, jedan je od Kateinih najvrjednijih komada. Uparila ga je s ogrlicom od lančića Spells of Love.

3. Trostruka biserna narukvica: od 1989. do 2017. godine

Izvještava se da je Diana naručila ovu trostruku bisernu narukvicu s kružnim postajama 1988. od Nigela Milnea, Britanskog krunskog draguljara. Diana, koja je bila poznata po svojoj ljubavi prema biserima, nosila je ovu narukvicu u brojnim prilikama. Možda se najistaknutije pojavljivanje dragulja na Diani dogodilo tijekom njezine kraljevske turneje po Hong Kongu 1989. godine, kada ga je nosila uz “Elvis Look” Catherine Walker.

Nije bio toliko poznat kao neki drugi komadi, pa je draguljar ostao zatečen kada je primijetio da ga Kate nosi na prijemu u Berlinu 2017. godine.

4. “C” narukvica s privjescima

© PacificCoastNews.com/EAST NEWS

Jedan od ostalih emocionalno nabijenih komada je zlatna narukvica koju joj je vojvotkinja od Cornwalla poklonila kao vjenčani dar 2011. Narukvica ima disk urezan s oba njihova monograma – ‘C’ za Catherine i krunicom s jedne strane , i ‘C’ za Camillu i krunu s druge strane.

5. Zaručnički prsten sa safirom: od 1981. do 2021. godine

Zaručnički prsten princeze Diane od safira i dijamanata, koji je izradio dvorski draguljar Garrard, bio je jedan od njezinih najdragocjenijih stvari.

Ovaj zaručnički prsten sa safirom jedan je od najpoznatijih komada nakita koji je Kate dobila od princeze Diane. Prsten, koji sadrži 12-karatni ovalni Cejlon okružen sa 14 dijamanata pasijansa, Kate je poklonio princ William tijekom njihovih zaruka 2010. godine.

© WPA/i-images/pool/East News

6. Zlatna i dijamantna narukvica

© HUSSEIN SAMIR/SIPA/EAST NEWS

Ovaj prekrasni ansambl koji je Catherine nosila na premijeri War Horse možda se čini podcijenjenim, ali dijamanti za nju imaju posebno značenje jer joj ih je poklonio princ Charles nakon što se udala za princa Williama 2011. godine.

7. Safirne naušnice: od 1986. do 2022. godine

Ovaj par safirnih naušnica izgledao je impresivno i zapanjujuće na Kate 2022. godine, izvorno su bile vjenčani dar nakon što ju je William zaprosio. Kao što je to bilo davne 1986. godine kada ih je princeza Diana posljednji put nosila, kao dio vjenčanog poklona prijestolonasljednika Fahda iz Saudijske Arabije.

8. Zeen bijele biserne i tirkizne naušnice

© Andrew Parsons / i-Images/i-images/East News

Kate Middleton i princ William tijekom svog putovanja odjenuli su kombinaciju klasične i tradicionalne Pakistanske odjeće. Tradicionalna elegantna garderoba vojvotkinje od Cambridgea, koja uključuje luksuzne predmete i jeftinije manje marke, idealna je za svaku priliku, kao i njezina kolekcija nakita.

Kate Middleton odabrala je tradicionalni plavi salwar kameez (duga izvezena tunika) Maheen Khan, kao i set Zeen bijelih bisernih i tirkiznih naušnica.

9. Tijara s čvorovima Cambridge ljubavnika: od 1983. do 2018. godine

Diana je tijekom cijelog braka nosila 2 tijare. Jedan je bio svadbeni dar od kraljice, dok je drugi bio posudba od njezina oca. Diana je morala vratiti kraljičinu tijaru kad je okončan njezin razvod jer je to bila posudba.

Kate je naslijedila nakit nakon što se pridružila obitelji i primijećena je kako ga nosi u brojnim formalnim prilikama, uključujući godišnji diplomatski prijem 2015. godine.