10 kuhinjskih trikova koji mogu promijeniti vašu rutinu na bolje

Provodimo dosta vremena u kuhinji i ponekad čak i mali eksperiment ili hack može našu rutinu učiniti uzbudljivijom. Primjerice, bolje je pričekati i jaja koja ste tvrdo skuhali baciti u kipuću vodu, umjesto u hladnu. A svoju kavu možete pretvoriti u remek-djelo samo pomoću narančine kore.

1. Jaja stavite u vruću vodu kako biste ih lakše ogulili.

Mnogi od nas su se susreli s jajetom koje je teško oguliti nakon kuhanja. Ali postoji jednostavan trik kako si olakšati posao. Samo ubacite jaja u kipuću vodu , a ne u hladnu. Kad su kuhani, stavite ih u ledenu kupku. Sada možete lako oguliti jaje.

2. Koristite štapiće da izrežete krumpir kao harmoniku.

©  5-Minute Crafts / youtube

Ako nemate poseban uređaj za  rezanje krumpira poput harmonike, možete se poslužiti ovom tajnom. Krompir stavite između 2 drvena štapića i samo nasjeckajte. Štapići vam neće dopustiti da prerežete povrće do kraja. Sada možete ispeći krumpire i vaše će jelo izgledati svečanije.

3. Skuhajte si kavu od naranče.

©  5-Minute Crafts FAMILY / youtube

Tako je lijepo probuditi se uz šalicu dobre kave. Ali možete sami napraviti još bolju verziju ovog jutarnjeg napitka. Uzmite  naranču i izdubite unutrašnjost tako da kora izgleda kao šalica. Sada stavite žlicu mljevene kave i dodajte malo vruće prokuhane vode u ovu organsku šalicu. Pričekajte malo dok se kava kuha i imat ćete nevjerojatno ukusan napitak.

4. Skuhajte pileće nuggetse u tosteru.

Ako ne želite kuhati svoje nuggetse na maslacu ili ulju , postoji savršeno rješenje. Stavite svoje nuggetse na drvene štapiće i samo ih ispecite u tosteru. Ova prezentacija jela svidjet će se vama i vašoj djeci.

5. Iskoristite lubenicu da skuhate sočnu piletinu.

©  5-Minute Crafts FAMILY / youtube

Postoji mnogo zgodnih recepata za pečenje ukusne piletine, ali ovaj trik može vaše remek djelo učiniti još sočnijim. Sljedeći put kad kupite  lubenicu , nemojte baciti koru. Umjesto toga napravite zdjelu od njega  kao što je prikazano na gornjoj slici. Zatim začinite piletinu i stavite je u ovu zdjelu. Sada ga kuhajte u pećnici 2 sata i vaša ukusna večera je spremna!

6. Neka vaša lopatica opet izgleda kao nova pomoću izbjeljivača.

©  5-Minute Crafts / youtube

Tijekom kuhanja često koristimo lopatice i na njima se prilično brzo zamrljaju. Možete ih očistiti bez traženja posebnog deterdženta, a u tome vam može pomoći izbjeljivač. Uzmite 2 šalice vode i dodajte žlicu izbjeljivača . Ostavite svoju lopaticu u ovoj smjesi otprilike 24 sata.

7. Napravite čokoladne kolače od otopljenog sladoleda.

©  5-Minute Crafts / youtube

Čokoladna torta je izvrstan način da se počastite, a ako ovu tortu možete napraviti sami, a da ne provodite sate u kuhinji, još je bolje. Uzmite otopljeni sladoled od čokolade , dodajte malo brašna i izlijte u posudu za pečenje. Zatim ga skuhajte u pećnici ili čak u mikrovalnoj.

Torta se može napraviti i od različitih okusa sladoleda, ako niste raspoloženi za čokoladni.

8. Držite svoj plastični omot u zamrzivaču kako biste ga lako odmotali.

©  5-Minute Crafts / YouTube

Nema potrebe za petljanjem oko plastične folije. Da, ponekad je teško razmotati savršeni komad. Kad sljedeći put budete koristili svoju plastičnu foliju, stavite je u zamrzivač kada završite. Neće više biti tako tvrdoglavo.

9. Vratite suhi limun u život tako da ga pustite da se namače u vodi.

©  5-Minute Crafts / youtube

Limun se može vrlo brzo osušiti, pogotovo ako ga ostavite na suncu. U ovom slučaju ih još uvijek možete spremiti. Ostavite ih u  posudi s vodom 2 sata i uskoro će ponovno postati sočne.

10. Spriječite da avokado porumeni tako da ga spremite s lukom.

©  5-Minute Crafts / youtube

Ne koristimo uvijek cijeli avokado i ako ga neko vrijeme izostavimo, posmeđi. Kako biste izbjegli ovu malu katastrofu , spremite ga s komadićem  luka i avokado će dugo zadržati svoju izvornu boju.