Leteći pauci s otrovnim ugrizom i nogama od 4 inča sada se šire istočnom obalom

Stručnjaci kažu da ćemo uskoro dobiti neželjene posjetitelje u obliku Joro pauka. Da, znamo, nije baš ono što želimo čuti, pogotovo ako ste poput nas i arahnofobija je vaše srednje ime. Pripremite se jer ovi veliki pauci očito postavljaju kampove na mjestima kao što su New York i New Jersey.

Upoznajte pauka Joru.

© Brittany Salatino / Pexels

Ovi pauci imaju jako duge noge, do četiri inča! I pogodi što? I oni mogu letjeti, što za neke možda i nije dobra vijest. Ali ne brinite, njihov otrov nije opasan za ljude ili kućne ljubimce.

Ako pokušavate uočiti pauka Joro, obratite pažnju na njihova jarkožuta i siva tijela. Izvorno su pronađeni u mjestima poput Japana, Koreje, Tajvana i Kine. Ali sada su se probili do sjeverne Gruzije od otprilike 2010. Iako je prvi pauk Joro ondje viđen tek otprilike 2014.

Ovi pauci se šire poput vijesti o razvodu slavnih.

Joro pauci već neko vrijeme žive u dijelovima istočne obale, ali sada se još više šire. Prema prošlogodišnjoj studiji Davida Coylea, znanstvenika sa Sveučilišta Clemson, ovi se pauci zauvijek nastanjuju u SAD-u. Rekao je da će se vjerojatno proširiti većim dijelom istočnog SAD-a jer se ovdje osjećaju kao kod kuće.

Govoreći konkretno o New Yorku, José R. Ramírez-Garofalo, ekolog sa Sveučilišta Rutgers, smatra da je samo pitanje vremena kada će se tamo pojaviti. Rekao je da nije pitanje hoće li stići, nego kada.

Iako Joro pauci nisu štetni za ljude, većina ljudi ne bi željela da se motaju u njihovim domovima. Kako bi ih držao pod kontrolom, Coyle predlaže da korištenje pesticida možda nije najbolja ideja jer može naškoditi drugim stvorenjima, a i skupo je.

Umjesto toga, ako ga pronađete u svojoj kući, jednostavno ga štapom ili metlom nježno premjestite na drugo mjesto, budući da se čini da vole strukture.