Liam Neeson je morao odlučiti hoće li svoju ženu ostaviti na životu; Ovo su njegove posljednje riječi njoj

Život Liama Neesona dobio je potpuni i nepovratni zaokret. Budući da mu je žena preminula, odlučio je prihvatiti samački život i sam odgajati svoju djecu. Ali ti posljednji trenuci s njom nisu bili nimalo laki jer je glumac morao donijeti tešku odluku.

Nesreća koja mu je promijenila život

© Abaca Press / Alamy Stock Photo

Liam Neeson i njegova pokojna žena, Natasha Richardson, bili su kao šibica napravljena u raju. Upoznali su se i zaljubili dok su radili zajedno, a to je bila ljubav na prvi pogled. Sve je izgledalo savršeno, ali život je za njih imao drugačije planove.

Tijekom odmora u Quebecu u Kanadi dogodila se tragedija kada je Natasha doživjela strašnu nesreću na skijanju koja je uzrokovala traumatičnu ozljedu mozga. Bio je to razarajući preokret koji im je zauvijek promijenio živote. Bez odgađanja se obratila suprugu kako bi ga upozorila rekavši: “Dragi, pala sam.”

Unatoč ozbiljnosti situacije, Richardson je u početku umanjivala svoju potrebu za medicinskom pomoći, vjerojatno se nadajući da je to bio samo manji incident.

© Allstar Picture Library Ltd / Alamy Stock Photo

Međutim, pad je imao mnogo gori utjecaj nego što je mislila i tri sata kasnije odvezli su je u bolnicu. Ishod je bila fatalna ozljeda mozga, i nažalost, bilo je vrlo malo stvari koje su se mogle učiniti da joj se pomogne.

Bio je to nevjerojatno potresan trenutak za Liama kada je dobio vijest o Natashinom stanju u bolnici. Požurio je do nje, pun nade i tjeskobe, ali nažalost, morao se suočiti s razarajućom istinom da je moždano mrtva.

Ostao je vjeran obećanju koje su dali jedno drugome.

© Abaca Press / Alamy Stock Photo

Iako su šanse da uspije bile male, Neeson je stalno govorio Natashi da će je odvesti kući kako bi se njezini prijatelji i obitelj mogli oprostiti.

Natashina posljednja želja bila je nešto oko čega su se oboje ranije složili. Imali su pakt da će, ako bilo koji od njih završi u vegetativnom stanju, drugi “povući utikač” umjesto da pati.

Prisjeća se svojih posljednjih riječi: “Rečeno mi je da joj je mozak mrtav. Ali očito, bila je na aparatima i slično. Nije bilo ništa drugo nego reći zbogom tada. Otišao sam do nje i rekao joj da je volim. Rekao je: ‘Dušo, nećeš se vratiti iz ovoga. Udarila si glavom. Ne znam čuješ li me, ali to je ono što se dogodilo.'”

MAVRIXONLINE.COM/EAST NEWS

To je bila najteža stvar koju je ikada morao učiniti, ali učinio je to da joj ispuni želju. Ali Liam je učinio više od ispunjenja njihovog obećanja; donirao je Richardsonovo srce, bubreg i jetru, znajući da će je to usrećiti da druge ljude održi na životu.

Neeson je bio potpuno slomljen iznenadnim gubitkom supruge, a ta rana je i sada svježa. Ali on se jako drži njenog sjećanja, nikada ne dopuštajući da prođe dan, a da ga ne njeguje. “Žalim za njom, posjećujem njezin grob vrlo redovito.”