Priča Catherine Zeta-Jones i Michaela Douglasa koja dokazuje da ljubav nema godina

Kada krenemo u potragu za tom posebnom osobom zbog koje bismo trebali osjećati leptiriće u želucu i da se svakim danom sve više zaljubljujemo, obično imamo neke zahtjeve za koje se nadamo da će ih ispuniti. Ponekad, jedan od njih ima sličnu dob kao i mi. Zapravo, za mnoge ljude to je važan čimbenik, ali za druge to zapravo uopće nije stvar.

Potonji je slučaj Catherine Zeta-Jones i Michaela Douglasa. Godine im nikad nisu bili važne. Douglas je oko 25 godina stariji od svoje supruge, a do danas su jedan od najstabilnijih parova u Hollywoodu.

© catherinezetajones / Instagram© The Mask of Zorro / TriStar Pictures and co-producers

Catherine Zeta-Jones rođena je 25. Septembra 1969. godine, a karijeru je započela sa samo 15 godina. Postala je popularna u svojoj domovini, Ujedinjenom Kraljevstvu, 1990. godine, u TV emisiji The Darling Buds of May. No svijet je njezino ime upoznao 1998. godine nakon uloge u Zorro zajedno s Antoniom Banderasom. Uspjeh tog filma ne samo da joj je dao trenutnu slavu, već je na događaju na kojem je promovirala film upoznala čovjeka koji će postati ljubav njezina života, glumca Michaela Douglasa.

© michaelkirkdouglas / Instagram© Hail, Hero! / Cinema Center Films

Zanimljivo je da je i on rođen 25. Septembra, ali 25 godina ranije. Kao sin popularnog glumca, Kirka Douglasa, djetinjstvo je proveo između filmskih setova kada je tijekom odmora posjećivao oca. Živio je s majkom, dok su mu se roditelji razvodili. Slijedeći očeve stope, počeo je voljeti filmove i odabrao je glumu kao profesiju, unatoč očevom odbijanju. Debitirao je 1966. godine, a godinama kasnije osnovao je vlastitu filmsku produkcijsku kuću Big Stick Productions.

Godine 1997. život glumice se promijenio. Preselila se u Sjedinjene Države kako bi uronila u Hollywood i, nakon mnogih audicija, dobila je ulogu Elene u filmu o maskiranom mačevaocu.

Ne samo da je dosegla nove visine u profesionalnom smislu, već je i njezin budući suprug bio iza ugla. Douglas, koji je već bio teška kategorija u industriji, želio ju je upoznati nakon što ju je vidio u tom filmu, iako je mislila da je to radi posla: “Išla sam na filmski festival. Mislila sam da me Michael Douglas želi naći na poslu jer sam znala da je on i producent i glumac. Iskreno sam to nislila jer sam bila u radnom režimu i išla sam na filmski festival, a tu se sklapaju ugovori o filmu. Tako da nikad nisam pomislila: ‘O moj Bože, on želi izlaziti sa mnom.’ […] I nekoliko sati nakon što me je upoznao, rekao mi je da želi postati otac moje djece. Pa sam pretpostavila ipak da ovo nije za posao.”

© michaelkirkdouglas / Instagram© catherinezetajones / Instagram

Iako nije bila previše uvjerena u njegovu ponudu, Douglas je inzistirao i postali su prijatelji preko telefona, jer im zatrpani rasporedi nisu dopuštali da budu u istim gradovima. Međutim, prijateljstvo je bilo snažno i kasnije se razvilo u romantičnu vezu.

Rekli su “Da” u Novembru 2000., na velikom vjenčanju u Hotelu Plaza u New Yorku, gdje su zauvijek zapečatili svoju ljubav i zasnovali svoju obitelj, jer je 3 mjeseca ranije rodila njihovo prvo dijete, Dylan. Dječak se pridružio obitelji koju čine njih dvoje i Cameron, glumčev najstariji sin iz prethodnog braka. Godinama kasnije, 2003., obiteljski portret dovršen je dolaskom njihove druge kćeri Carys.

© PacificCoastNews.com / EAST NEWS, © Shooting Star / Sipa USA / East News

Ali i u najboljim ljubavnim pričama uvijek dođe do trenutka sukoba, i nažalost, to nije iznimka. Njihova sreća prekinuta je kada je 2010. glumcu dijagnosticiran rak grla. Srećom, uspio je pobijediti. Zeta-Jones je bila potresena zbog Douglasova stanja i borila se sa svojim mentalnim zdravljem. Kasnije joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, zbog kojeg je odlučila biti neko vrijeme hospitalizirana.

Te su burne godine bile izazovne za oboje, pa su odlučili provesti neko vrijeme odvojeno kako bi procijenili stvari i radili na svom braku.

© michaelkirkdouglas / Instagram

Ali ljubav može prevladati svaku prepreku, a njihova je razdvojenost bila samo način da ih učine jačima: “Trebalo je poraditi na nama”, rekao je Douglas. “Mislim da nema puno šanse da popravite vezu ako je neko od vas već izašao. Mislim da smo oboje mekši i mudriji”. Također je rekao da su u vrlo otvorenoj vezi i da je transparentnost vrlo važan čimbenik za njihovu obitelj. “Sve dijelimo za stolom […]. Mislim da na taj način čistite zrak i svi znaju što se događa”, rekao je.

Možda je to jedna od tajni za održavanje veze i obitelji, s djecom koja su sada mlađa odrasla osoba, a najstariji sin već ima dvoje unučadi.

© catherinezetajones / Instagram© catherinezetajones / Instagram

Prošle godine zajedno su proslavili 20 godina, a ona je priznala da što je starija, to su sličniji, jer smatra da je razlika između njih 25 godina sve manja i manja.

Iako su udaljeni 2 i pol desetljeća, to nikada nije bio problem: “Povijesno gledano, stariji muškarci i mlađe žene bili su zajedno. Ali odjednom dođeš do generacije gdje postaje čudno. Kad mi je majka pričala o muškarcima i stvarima u životu, nikada nije naglašavala godine. I to je tako smiješno jer su Michael i moji roditelji istih godina, a kad nas vide zajedno, uopće ne sumnjaju da postoji razlika od 25 godina”, rekla je. Dodala je i kako njezin suprug nikada nije naveo da osjeća da ih nejednakost razdvaja.

© Invision/Invision/East News

Njihovi Instagram računi odgovorni su za to da nam pokažu njihov divan odnos kroz stvari i događaje koje posvećuju jedni drugima, kao što su zajednički rođendani, posebni datumi i važni događaji u njihovim životima. Njihova obitelj i dalje raste, a ljubav je snažna kao na početku, služeći kao vjeran primjer da nakon najgorih oluja sunce uvijek izađe, a da su godine samo broj kada je naklonost i razumijevanje između.

Preview photo credit michaelkirkdouglas / Instagramcatherinezetajones / Instagram