Ljubavna priča Celine Dion i Renéa Angélila, koji nisu dopustili da njihova dobna praznina stoji na putu ljubavi

Ako su dvije duše suđene da budu zajedno, naći će jedna drugu bez obzira na sve. Celine Dion i René Angélil dokaz su da srodne duše postoje i da razlika u godinama od 26 godina ne može nadmašiti zavjet: “U bolesti i zdravlju, voljeti i njegovati, dok nas smrt ne rastavi.”

Celine se prvi put susrela s Renéom 1980.

Nakon što je čula Celinein glas na snimci koju je jedan od njezine braće poslao 38-godišnjem poznatom glazbenom menadžeru Renéu Angélilu, Celine je od njega dobila poziv na audiciju u Quebec. Od tog trenutka, René je počeo voditi Celineinu karijeru i uložio sve svoje nade u nju. Čak je založio kuću kako bi financirao Celinein prvi album 1981.

Zahvaljujući Renéovom hrabrom potezu, danas je Celene Dion najprodavanija Kanadska glazbena umjetnica i najprodavanija umjetnica na Francuskom jeziku svih vremena.

Isprva su svoju vezu držali u tajnosti.

© 0000554/Reporter/East News

Kad je Celine imala 18 godina, počela je drugačije gledati na Renéa i razvila romantične osjećaje prema njemu. Noću bi ispod jastuka ubacila fotografiju svog budućeg supruga Renéa, skrivajući je od majke s kojom je dijelila sobu.

U svojoj autobiografiji pjevačica je napisala: “Sve manje sam mogla sakriti od sebe činjenicu da sam zaljubljena u Renéa; Imala sam sve simptome. Bila sam zaljubljena u čovjeka kojeg nisam mogla voljeti, koji nije htio da ga volim, koji me nije htio voljeti.”

© Hahn Lionel/ABACA/EAST NEWS, © Hahn Lionel/ABACA/EAST NEWS

Celine i René su uvijek radili i putovali zajedno. Jednog dana, kada su bili u Dublinu na Eurosongu 1988. godine (gdje je Dion osvojio 1. mjesto), umjesto poljupca za laku noć, René je otišao po nešto više, a kako je sam rekao, “Sve se promijenilo”. U jednom intervjuu, kada su Celine pitali je li se do tada zaljubila u Renéa, otkrila je : “Bila sam zaljubljena puno prije toga.”

Nekoliko godina odnos Renéa i Celine bio je poznat samo prijateljima i obitelji, jer su se bojali da bi javnost mogla smatrati njihovu 26-godišnju razliku u godinama neprikladnom.

Njena majka nije odobravala Renéa.

© 0000554/Reporter/East News

Prije Celine, René se ženio 2 puta i imao je 3 djece iz prethodnih brakova. Godine 1985., kada je Celine imala oko 17 godina, razveo se od svoje druge supruge, Anne-Marie Angélil.

Kada je Celine imala 19 godina, otkrila je majci da ima romantične osjećaje prema svom menadžeru Renéu. Isprva je bila protiv toga i pokušala je uvjeriti svoju kćer da René nije odgovoran, jer je već imao 2 propala braka i 3 djece.

Nakon što su počeli izlaziti, René je zaradila ljubav Celineinih 13 braće i sestara, a na kraju se pojavila i njezina majka. “Nije imala izbora. Ljubav je pobijedila.”

Par se vjenčao na raskošnoj ceremoniji vjenčanja 1994. godine.

Na Celinein dvadeset i peti rođendan zaručili su se, a kroz note njezina albuma, The Colour of My Love, svoju su vezu javno objavili. 17. Decembra 1994., Celine i René su rekli “DA” u Notre-Dame Basilica u Montreal, Quebec.

Celinein svijet je bio uzdrman kada je Renéu dijagnosticiran rak grla.

Nakon što su 1999. godine otkrili kvržicu u grlu, kada je René imao 57 godina, par je saznao poražavajuću vijest. “Kad vam se ovako nešto dogodi, to vas tako jako pogodi”, otvorila se Celine u jednom intervjuu u to vrijeme. “Ali osjećao sam se vrlo snažno jer sam rekao sebi: ‘René me treba možda prvi put u životu.'”

© AFP/EAST NEWS

Nakon tretmana, René se potpuno oporavio, a par je obnovio bračne zavjete 2000. godine kako bi proslavili život koji dijele.

Par je dočekao svog prvog sinčića nakon godina liječenja plodnosti.

© Pichette Andre/ABACA/EAST NEWS

Nakon mnogih neuspjelih pokušaja začeća i 2 male operacije u klinici za plodnost, 2001. godine Celine i René imali su svoj prvi snop radosti, René-Charles Angélil. Godine 2010., nakon nekoliko tretmana oplodnje in vitro, par je na svijet dočekao svoje bratske blizance, Eddyja i Nelsona.

Celine je ostala uz muža do posljednjeg daha.

© mjt/AdMedia/SIPA/EAST NEWS

Godine 2013., kada je Celine trebala nastupiti uživo na TV-u, slučajno se vratila u svoju garderobu, gdje je vidjela svog supruga kako izgleda šokirano i shrvano. Tada je saznala da je René čuo od svog liječnika da se ponovno suočava s rakom grla.

Tijekom Renéove bolesti, Celine se brinula o svom voljenom suprugu, a sve je sama učinila. Iako je René želio da Celine nastavi dolaziti na koncerte, shvatila je da ne može oboje i uzela je slobodno od karijere kako bi ostala uz njega sve dok nije preminuo 2016. godine.

© Hahn Lionel/ABACA USA/EAST NEWS

U intervjuu za ABC, Celine se otvorila o svom gubitku i rekla: “Ne živim s njim fizički, ali živim s njim u sebi.”

Dion i René su bili u braku 21 godinu.

© Poree Audrey/ABACA/EAST NEWS

Tijekom svog braka, par je stajao zajedno kroz gusto i tanko, kroz dobra i loša vremena zajedno, i što je najvažnije – održali su svoje zavjete “dok nas smrt ne rastavi”. U jednom intervjuu Celine je otkrila tajnu svog trajnog braka: “Komunikacija. To je ključ za brak, za djecu, za bilo što.”

Preview photo credit 0000554/Reporter/East News, AFP/EAST NEWS