Zašto je Megan Fox tek s 35 godina proglašena ikonom stila i što nije bilo u redu s njezinim imidžom prije toga

Stil Megan Fox dosta se promijenio otkako je prvi put ušla u središte medijske pozornosti. I nema se čemu čuditi, jer glumica je rado viđena gošća na crvenom tepihu već gotovo 20 godina.

Karijera Megan Fox započela je manjim ulogama u tinejdžerskim filmovima i TV emisijama. U to vrijeme (a to su bile 2001.-2004.) svi su njezini likovi ličili, a o uspjehu i slavi još nije bilo govora.  Glumica se za izlaske na crveni tepih pripremala bez pomoći agenata i sama je bila odgovorna za kreiranje svog imidža.

“Što je na meni? Kakva je ovo ogrlica? Pogledajte samo moju frizuru i šminku – sve je jako loše”, rekla je Fox kad joj je u emisiji Entertainment Tonight prikazana snimka nastala na premijeri filma Zvijezda pozornice 2004. godine. Buduća zvijezda taj je dan nosila pripijenu plašt haljinu s cvjetnim uzorkom koju je nadopunila lepršavom bordo bomber jaknom.

© Robin Platzer / FilmMagic / Getty Images

Godine 2007. glumičina karijera doživjela je proboj – glumila je djevojku glavnog lika Transformers.  2009. godine izašao je drugi dio filma, a Fox je učvrstio svoj uspjeh. Na premijeri se pojavila u koktel crvenoj haljini Roberto Cavalli s hrabrim prorezom i naramenicama. Nekoliko dana kasnije, ovaj model je rasprodan u svim buticima brenda. “Ovo su sve njezine noge” , priznala je tada dizajnerica.

© Schneider Press / Sipa / East News

Vrlo brzo glumici je pripisan imidž zavodljive ljepotice. Nosila je mini, nije se bojala otvorenih izreza i uvijek je izgledala što je moguće svjetlije. Godine 2008. Fox je prepoznata kao najzavodljivija žena na svijetu.

© Marcocchi Giulio / Sipa / East News, © Marcocchi Giulio / Sipa / East News

Godine 2010. Megan Fox udala se za Briana Austina Greena i uronila u obiteljski život: za 6 godina braka, glumica je tri puta uspjela postati majka. Stvaranje medijske slike za nju je tada kao da je palo u drugi plan. Paparazzi su uhvatili slavnu osobu u šetnji široke trenirke. A na crvenom tepihu Fox se, iako je ostala vjerna kratkim suknjama i uskim siluetama, nije previše isticala među vršnjakinjama.

© Survivor, Pacificcoastnews.Com / East News, © John Shearer / Invision / AP / East News

Svi pričaju o Megan Fox (i zajedno s njezinom garderobom) ponovno u 2021. Nakon što je glumica prekinula s Greenom i uplovila u vezu sa sadašnjim zaručnikom, Coulsonom Bakerom, zvanim Machine Gun Kelly. Dobivala je i pozive za snimanje obećavajućih blockbustera (uključujući Big Gold Bar s Andyjem Garciom i Oscarom Isaacom i akcijski film The Expendables 4 sa Sylvesterom Stalloneom i Jasonom Stathamom).

© Invision / Invision / East News

Da novi glumičin ljubavnik nema ukusa poznato je već duže vrijeme. Čak su i svakodnevne slike Bakera uvijek izgledale svijetle, relevantne i provokativne. Nije lak zadatak izgledati dostojno u pozadini takvog muškarca, pogotovo kada ste 4 godine stariji. No, 35-godišnja Fox uspjela je promijeniti stil pa je svaki njihov dvojnik postao senzacija. Za razliku od pojavljivanja filmske zvijezde u javnosti s bivšim suprugom.

U 2022. glumičina odjeća postala je još odvažnija. Na dodjeli Billboard Music Awards 2022. izgledala je doslovno neprepoznatljivo. Fox se na događaju pojavila u dekoltiranoj haljini s kristalnim cvjetnim aplikacijama na svakom rukavu i prorezom do bedra. Već sada  je nazivaju ikonom stila, a, sudeći po dinamici, još nas čeka puno zanimljivih stvari.

© gilbertflores@broadimage / Broad Image / East News