Muškarac emotivno nosi prijatelja i bivšeg suigrača do cilja maratona

Ragbijaš, upravo se spremao završiti utrku, zaustavio se kako bi nosio bivšeg momčadskog kolegu da s njim prođe kroz cilj. Dvojica muškaraca igrala su u istoj momčadi, sve dok Robu 2019. nije dijagnosticirano degenerativno stanje. A njihova priča dokazuje da će nam pravo prijateljstvo pomoći u najgorim životnim borbama.

© Sky News / YouTube

42-godišnja ikona u ragbi ligi, Kevin Sinfieldsudjelovao je na inauguralnom Rob Burrow Leeds maratonu koji je održan kao potpora dvjema dobrotvornim organizacijama MND-a. Sam Rob Burro 40-godišnji je bivši profesionalni igrač ragbijaške lige koji je prije igrao u istoj momčadi kao i Sinfield.

Izabrati osmijeh unatoč svemu.

© Sky Sports / YouTube

Prije 4 godine, Burrowu, koji je također legenda u sportu, dijagnosticirana je bolest motoričkih neurona (MND), što je degenerativno stanje koje utječe na funkcioniranje živaca u mozgu i leđnoj moždini.

Rob, koji je u vrijeme postavljanja dijagnoze imao 37 godina, rekao je: ”Bio je to mali šok. Nisam imao nikakvu pripremu za to da mi kažu da imate nešto za što nema lijeka. ”Bivši sportaš je uvjeravao da je odbio ”leći i samo to uzeti”, i umjesto toga je odlučiti ostati jak i pozitivan.

© The Telegraph / YouTube

Robova odlučnost i pozitivnost bili su jasni dok je sudjelovao u maratonu. I zahvaljujući svom dobrom prijatelju Kevinu, uspio je završiti utrku dok su navijači navijali za ovaj dvojac

Zapravo, Kevin je zastao nekoliko koraka od cilja kako bi iznio svog bivšeg suigrača iz invalidskih kolica, držeći ga čvrsto u rukama. I gledatelji su pozdravili ovacijama, odajući priznanje iskrenom trenutku koji su podijelili prijatelji.

Pravo prijateljstvo je rijedak dragulj koji čini životne izazove mnogo lakšim za svladavanje. A Matthew McConaughey i Woody Harrelson dvije su Holivudske zvijezde čija nam bliska veza izmami pravi osmijeh.