Najspremnija baka na svijetu slavi 80. rođendan

Mnogi ljudi pokušavaju započeti novi i bolji život svaki tjedan godinama. Ako još uvijek odugovlačite, upoznajte jednu i jedinu Ernestine Shepherd iz Baltimorea, dr.med., koja je jedna od najstarijih ženskih bodybuilderica. Danas slavi 80. rođendan, ali i dalje sudjeluje na natjecanjima i maratonima, a njezina figura je poput figure 20-godišnje žene.

Kao što i sama Ernestine kaže, veći dio svog života nije bila aktivna osoba i nije voljela tjelovježbu. U formu je počela dolaziti tek u 56. godini, zajedno sa sestrom. Njih dvoje zaljubili su se u aerobik i počeli sudjelovati na sportskim natjecanjima. Godine 2010. atletska dama ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija ženska bodybuilderica.

Rekorder počinje svaki dan u 3 ujutro, kada meditira, a onda ide trčati. U 8:00 počinje s osobnim treninzima, a u krevet odlazi najkasnije u 22 sata. Kuhanje za obitelj posao je Ernestininog voljenog supruga Colina, s kojim je u braku 60 godina. Njezina prehrana sastoji se od riže, pilećih prsa, kestena, žitarica i jaja, kao i obilnih količina vode.

Preview photo credit Ernestine Shepherd/Facebook