6 lukavih navika koje vam mogu isušiti kožu

Čini se da ako samo pronađete odgovarajuću hidratantnu kremu, to bi mogao biti odgovor na sve vaše probleme s kožom. No u stvarnosti, vaša koža može i dalje osjećati suhoću i svrbež bez obzira na to koliko su vaše kreme i losioni skupi. Iako je pronalaženje kozmetičkih proizvoda koji vam najbolje odgovaraju bitan korak u vašem režimu njege kože, uklanjanje navika koje dehidriraju vašu kožu nije manje važno.

1 . Dugo se tuširate.

© Depositphotos.com© Shutterstock.com

Dugo vruće tuširanje moglo bi biti odličan način za opuštanje nakon dugog dana, ali zapravo može stresirati kožu. Vruća voda uklanja ulje i vlagu koja je potrebna vašoj koži da ostane glatka i živahna, a što je duži tuš to će više isušiti vašu kožu . Sigurnije je uzimati kratke mlake tuševe koristeći blaže sapune koji neće oštetiti zaštitnu barijeru vaše kože.

2. Nanosiš hidratantnu kremu u pogrešno vrijeme.

© Pexels.com

Korištenje hidratantne kreme u optimalno vrijeme može vam pomoći da iskoristite sve njezine prednosti. Umjesto da osušite lice, a zatim nanesete kremu, stavite je dok vam je koža još vlažna. To će pomoći da zadrži vlagu i hidratizira vašu kožu mnogo bolje nego da ste proizvod nanosili na potpuno suhu kožu. Zapravo, Korejanke, poznate po besprijekornoj porculanskoj koži, nanose hidratantnu kremu u roku od samo 3 sekunde nakon pranja lica.

3. Spavate bez čarapa.

© Shutterstock.com

Nošenje čarapa u krevetu može vam omogućiti bolji san , spriječiti valunge i zadržati te dosadne ispucale pete . Nanošenje kreme i nošenje čarapa mogu smanjiti šanse da se probudite sa suhom kožom na petama.

4. Trljaš lice ručnicima.

© Depositphotos.com

Trljanje kože oštrim pamučnim ručnikom može se isušiti i iritirati osjetljivu kožu, čineći da izgleda crvenkasto i osjeća svrbež. Da biste izbjegli daljnju iritaciju, pustite da se koža osuši na zraku.

5. Prečesto jedete jaja.

© Pexels.com© Pexels.com

Iako su jaja izvrstan izvor bjelančevina, mogu uzrokovati suhoću kože ako se prekomjerno jedu. Jaja su visoka u vitaminu A, a ako ih jedete previše, to može biti negativno utječu na vašu kožu. Dobra vijest je da se ne morate odreći jutarnjeg omleta radi svoje kože, samo pazite da ne jedete više od 3 jaja u danu.

6. Koristite pogrešnu hidratantnu kremu.

© Unsplash.com© Unsplash.com

Ako mislite da vaša hidratantna krema ne čini gotovo ništa za vašu kožu, možda je presvijetla za vaš tip kože. Ako vam je koža masna, najbolje će vam djelovati hidratantna krema na bazi vode, a osjetljivoj koži koristit će kreme s umirujućim sastojcima. Korištenje proizvoda koji odgovara vašem tipu kože može spriječiti isparavanje vode s vaše kože prebrzo i održavajte hidrataciju dulje.

“Napomena: Ovaj je članak ažuriran u srpnju 2021. radi ispravljanja izvornog materijala i činjeničnih netočnosti”

Fotografija za pregled Pexels.com , Shutterstock.com