Kako su Penélope Cruz i Javier Bardem shvatili da su stvoreni jedno za drugo 15 godina nakon prvog poljupca na ekranu

Trebalo je 15 godina i završetak 2 filma da Penélope Cruz i Javier Bardem shvate da su pronašli svoju bolju polovicu. Oni su oskarovci Španjolski par koji je imao sretne šanse zaljubiti se na početku karijere. Destiny (i Woody Allen) ponovno su ih spojili u pravo vrijeme kako bi započeli svoju ljubavnu priču iza kulisa.

1. Bilo jednom 1992…

© penelopecruzoficial /Instagram© Jamón Jamón/ LolaFilms S.A. / Ovideo TV S.A. / Sogepaq

Prvi put su se susreli 1992. godine i imali su problematičnu aferu pred kamerom. Penélope Cruz imala je samo 16 godina kada je prihvatila da se prvi put pojavi u filmu. Bio je to Jamón Jamón, a njezin kostarika bio je Javier Bardem u ranim dvadesetima. U svojoj ulozi pokušao je osvojiti njezino srce. Bardem je godinama kasnije objasnio da čak i ako se tada ništa nije dogodilo, postojala je očita kemija između njih.

2. Razišli su se.

© East News, © East News

Kad je napunila 20 godina, Cruz se preselila u New York kako bi studirala Engleski i balet. I ona i Bardem nastavili su razvijati svoje karijere i stupili u druge odnose. Cruz je započela procvat Holivudske karijere i imala romansu s Tomom Cruiseom nakon što su se upoznali tijekom snimanja Vanilla Sky, dok je Bardem zaradio svoju hvaljenu ulogu u filmu No Country for Old Men.

3. Woody Allen postavio je scenu za simpatiju.

© East News, © East News

Film Vicky Cristina Barcelona ponovno ih je okupila pod vodstvom Woodyja Allena. Tada je Bardem privukao Cruzovu pažnju. Prepoznao je da se tijekom snimanja nitko od njih nije usudio napraviti prvi potez. Htjeli su da bude profesionalno do zadnjeg dana snimanja. Srećom po njih, prijatelj je organizirao zabavu na kraju snimanja, ostalo je povijest, kako je Bardem objasnio.

4. Početi izlaziti bila je posredovana odluka.

© Abaca/EAST NEWS, © Abaca/EAST NEWS

Bilo je nekih sumnji u njihovu vezu. Bardem je priznao da je isprva oklijevao, posebno dok su snimali scene pune intenzivnih svađa u Vicky Cristina Barcelona. Uloga koju je Cruz odigrala, a to je bila neodoljiva i strastvena žena, impresionirala ga je na takav način da se pitao želi li doista takav karakter u svom životu. Međutim, te su scene bile samo fikcija i njihov stvarni zajednički život utočište je mira.

5. Kako je njihova ljubav cvjetala, pogodili su slatke točke u svojoj karijeri.

© EVERETT COLLECTION/EAST NEWS, © depositphotos.com

Iste godine kada su se zaljubili, Javier Bardem osvojio je Oscara 2007. za ulogu u filmu No Country for Old Men. Već sljedeće godine Penélope Cruz dobila je vlastitog Oscara za ulogu koju je igrala u Vicky Cristina Barcelona. Ovo je bio sladak trenutak i u njihovom osobnom i u profesionalnom životu, taman na vrijeme da njihova veza započne. To je stvarno bilo ostvarenje sna!

6. Potajno su se vjenčali na privatnom otoku Johnnyja Deppa.

© penelopecruzoficial/ Instagram© penelopecruzoficial/ Instagram

Javier Bardem je 2010. u Cannesu osvojio nagradu “Najbolji glumac” za Biutiful i želio je posvetiti nekoliko riječi svojoj dragoj. “Mom prijatelju, mom partneru, mojoj ljubavi. Penélope: Dugujem ti puno stvari i jako te volim”, rekao je glumac. Možda su te riječi bile način da je zaprosim. No, njihovo vjenčanje održano je u potpunoj privatnosti i sve što znamo je da je glumac Johnny Depp bio domaćin ceremonije u svojoj kući na Bahamima.

7. Čekali smo 3 godine da se zajedno pojave u javnosti.

© East News

Od početka su dva glumca odlučila biti vrlo diskretna u svojoj vezi. Mogli smo ih vidjeti kako se drže za ruke tek 2. godine nakon 2010 godine zajedničkog boravka. Kao rezultat njihove ljubavi, 3. i 2011. godine, par je doživio rođenje svoje dvoje djece, Lava i Lune. I dalje su bili odlučni da ih ne prikazuju u javnosti i nikada nisu objavili fotografiju s njima. Cruz je rekla da je njihova privatnost sveta i da su i ona i Bardem prepoznali da nastoje odvojiti fikciju od svoje stvarnosti odnosa.

8. “Najljepši suputnik”

© MAVRIXONLINE.COM/EAST NEWS, © AFP/EAST NEWS

Iako obično ne govore o svojoj vezi, nedavno smo ih čuli kako izražavaju ljubav jedno prema drugome. Cruz je rekla da je Bardem bio najljepši suputnik kojeg je mogla imati. “Bio je uključen u moje snove i ovdje je sa mnom”, tvrdila je glumica. Bardem ju je opisao kao ženu koja ima “krv punu ljubavi” kao način da izrazi koliko je strastvena za sve i koliko ga to privlači. Postoji ljepota i zavodljivost – a za njega Cruz ima oboje.

9. Pokazali su da su snažan par i ispred i iza kamere.

© Everett Collection / Everett Collection/EAST NEWS, © AFP/EAST NEWS

Sada, kao muž i žena, ponavljaju svoje iskustvo kao kolege. I u Everybody Knows i u Loving Pablo,  vidimo da među glumcima postoji puno povjerenja. Čak i ako to nije nešto što žele raditi cijelo vrijeme, ne zatvaraju vrata dijeljenju protagonizma ako prilika to zahtijeva.

10. Njihova obitelj i stvari za koje se zalažu prioriteti su koji jačaju njihovu ljubav.

© ZUMAPRESS.com / MEGA/EAST NEWS, © bardemantartic /Instagram

Njihov glavni prioritet je odgajati svoju djecu, ali oni su također predani ekološkim i društvenim uzrocima. Cruz je režisirala dokumentarac o dječjoj leukemiji i pozirala za oglase koji podržavaju PETA-inu kampanju protiv krzna. U međuvremenu, Bardem je postao antarktički branitelj. Nedavno se pridružio istraživačkoj ekspediciji Greenpeacea u sklopu kampanje za stvaranje ogromnog utočišta za antarktičke oceane. Aktivizam i zaštita njihove obiteljske intimnosti pomažu im da plamen ljubavi svijetli.