13 poznatih osoba koje ili odbijaju dobiti plastičnu operaciju ili požale

Holivudske zvijezde bacaju se pod mikroskop svaki put kad se pojave u javnosti. Ne radi se samo o njihovoj odjeći i izboru kose, već uglavnom o njihovom licu i načinu na koji su ga odlučili promijeniti. Holivudski standardi ljepote i pritisak često ih tjeraju da posjete plastičnog kirurga u nastojanju da izgledaju mlađe. Međutim, ne slijede svi ovim putem i mnogi od njih odlučuju stariti prirodno.

1. P!nk

© Andemaya / Wikimedia Commons© CC BY-SA 4.0

Pjevačica je na svom Twitter računu podijelila niz “bilješki za sebe”. “Draga Ja, stariš. Vidim crte”, napisala je. “Svako vrijeme razmislite o tome da promijenite svoje lice, a zatim pogledate emisiju u kojoj želite vidjeti što osoba osjeća… a njeno lice se ne miče”, nastavila je. “Želim da moja djeca znaju kako izgledam kada sam ljuta.”

2. Emma Thompson

© Mary Evans / AF Archive / Graham Whitby Boot / Mary Evans Picture Library / East News, © Mary Evans / AF Archive / Graham Whitby Boot / Mary Evans Picture Library / East News

Britanska glumica vrlo je iskrena u pogledu svojih stavova protiv operacija. “To je ludo”, rekla je. “To nije normalna stvar, a kultura koju smo stvorili i koja kaže da je to normalno nije normalna.”

3. Jamie Lee Curtis

© VALERIE MACON/AFP/East News, © curtisleejamie / Instagram

Zvijezda Freaky Fridaya otvorena je osoba i ne krije kako se osjeća prema plastičnim operacijama.  Priznala je da joj nijedan od tih postupaka nije uspio, a sada je protiv njih. “Trenutni trend filera i postupaka, i ova opsesija filtriranjem, i stvari koje radimo da bismo prilagodili svoj izgled na Zoomu, brišu generacije ljepote. Jednom kada se zabrljate sa svojim licem, ne možete ga vratiti”, rekla je.

4. Julianne Moore

© The Lost World: Jurassic Park / Universal Studios, © AFLO / Aflo Images / East News

Julianne Moore tvrdi da ne mari za starenje. Glumica se bavi jogom i voli kardio treninge.

5. Judi Dench

© Wetherby / Film Four International and co-producers, © Thorton/DDP Images/East News

Britanska glumica i spisateljica brani ideju prirodnog starenja i protiv je svih vrsta estetske kirurgije.  Ipak, priznala je da je jednom razmišljala o odlasku pod nož. “Svaki put kad odem u Ameriku pitam se postoji li neki proces u kojem bi se sve moglo isisati i uspjela doći na vrijeme za večeru, ali bojim se da bi sve to nestalo pod anestezijom”, rekla je oskarovac u šali nakon njezine zadivljujuće izvedbe u Shakespeare in Love.

6. Courteney Cox

© Koi Sojer, PacificCoastNews/EAST NEWS, © Charley Gallay / Getty Images Entertainment / Getty Images

Zvijezda Friends priznaje da joj je starenje u Hollywoodu bilo teško. “Toliko sam se trudila održati korak, a zapravo sam pogoršala stvari”, podijelila je. Mnogi liječnici su joj predložili da dobije filere i injekcije, a u nekom trenutku više nije izgledala na sebe. “Otopili su mi sve filere. Prirodna sam koliko mogu biti. To nisu bore – to su linije osmijeha”, rekao je Cox.

7. Salma Hayek

© CJ Contino/Everett Collection/ East News, © salmahayek / Instagram

U različitim intervjuima, glumica je rekla da nikada nije bila na plastičnoj operaciji.

8. Jennifer Aniston

© Invision/Invision/East News, © jenniferaniston / Instagram

Nagrađivana glumica priznala je da je radila rinoplastiku iz zdravstvenih razloga, ali kada je u pitanju mijenjanje lica, smatra da to izgleda patetično. “Mislim da je ono čemu sam svjedočila vidjeti žene koje pokušavaju ostati bez dobi s onim što sebi rade. Zahvalan sam što učim na njihovim greškama jer ne ubrizgavam ništa u lice. Oni pokušavaju zaustaviti sat i sve što možete vidjeti je nesigurna osoba koja si ne dopušta da samo stari”, rekla je.

9. Brigitte Bardot

© Don Juan ou Si Don Juan était une femme… / Filmsonor and co-producers, © AFP/EAST NEWS

Nekada poznata kao lice Francuske mode, manekenka i glumica Brigitte Bardot dosljedno je govorila  “ne” plastičnoj kirurgiji, jasno dajući do znanja da su njezini dani međunarodne ličnosti završili kada je snimila svoj posljednji film davne 1973. godine. Glumica je predana borbi za prava životinja, a na svoj 86. rođendan ostvarila je jednu od svojih želja — osigurati da kao rasa dođemo do točke u kojoj se prema životinjama odnosimo s poštovanjem.

10. Andie MacDowell

© Image supplied by Capital Pictures/EAST NEWS, © andiemacdowell / Instagram

Andie MacDowell sigurna je da joj ne treba ni botoks ni zatezanje lica. Ona jednostavno brine o svojoj koži i vodi zdrav način života.

11. Julia Roberts

© Notting Hill / Polygram Filmed Entertainment and co-producers, © CORE/Ferrari Press/East News

Ima jedan od najšarmantnijih osmijeha u Hollywoodu, a jedna je od poznatih osoba koje su se odlučile kloniti plastičnih operacija. “Želim da moja djeca znaju kada sam iznervirana, kada sam sretna, a kada sam zbunjena. Vaše lice priča priču i to ne bi trebala biti priča o vašoj vožnji do liječničke ordinacije”, objasnila je Roberts kada ju je intervjuirao časopis People nakon što je postala novo lice za Lancomeovu reklamnu kampanju.

12. Drew Barrymore

© ANGELA WEISS/AFP/East News, © drewbarrymore / Instagram

Glumica Never Been Kissed vjeruje da bismo trebali slaviti i prihvatiti starenje, a ne pokušavati bježati od njega. “Kažem, nemojte se boriti s godovima na deblu drveta. Samo ih nastavite brojati. Plaši me pomisao da ne ličim na sebe. Samo mislim da je karakter osobe ono što je zanimljivo”, podijelila je.

13. Halle Berry

© ASSOCIATED PRESS / East News, © Gilbert Flores / Broadimage / EAST NEWS

Glumica tvrdi da nikada nije imala plastičnu operaciju. Ona je ljubitelj sporta: na svom Instagramu  dijeli slike svojih treninga.