Što se događa s vašim crijevima ako svaki dan jedete avokado

Avokado, bakterije, crijeva, bolesti. Na prvi pogled, veza je suptilna. Ali u stvari, to je vrlo važna zdravstvena formula. Znanstvenici su mogli mjeriti učinak svakog dana konzumiranja avokada na crijeva, a rezultati bi vas mogli natjerati da promijenite prehranu.

Naša crijeva su svijet bakterija.

© KATERYNA KON/SCIENCE PHOTO LIBRARY / Science Photo Library / Getty Images

Crijeva imaju najveći broj bakterija u našem tijelu . Štoviše, može postojati čak 1.000 različitih vrsta. Ali nemojte se bojati, većina njih je dobra za nas i sprječava razvoj mikroba i infekcija. Uobičajeno, ljudi imaju 4 puta više korisnih bakterija od štetnih. Znanstvenici su pronašli način kako ovaj broj učiniti još većim.

Tajni sastojak

Pokazalo se da je avokado promijenio igru. Novo istraživanje otkrilo je da svakodnevno konzumiranje ovog voća ima pozitivan učinak na probavni trakt. Ne samo da povećava broj korisnih bakterija i poboljšava crijevnu floru, već također smanjuje žučne kiseline i povećava masne kiseline i acetat.

Što to znači za naše zdravlje

© JJ Harrison / Wikimedia Commons© CC-BY-SA-2.5© Shutterstock.com

Rezultati su pokazali da svakodnevna upotreba avokada povećava raznolikost crijevne flore. I ovo , zauzvrat, povećava imunitet i pomaže vam da izbjegnete mnoge ozbiljne bolesti poput raka, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Također pomaže da izbjegnete crijevnu neravnotežu i iritacije.

Koliko avokado je neophodan

© RODNAE Productions / Pexels© RODNAE Productions / Pexels

Ne morate jesti cijeli avokado svaki dan. Žene mogu probati 140 g, muškarci mogu pojesti nešto više – 175 g. Dodajte ga jednom obroku dnevno. Trebate se sjetiti da avokado sam po sebi neće učiniti čuda za crijeva. Potrebno je osigurati uravnoteženu prehranu i ne zaboraviti ostati aktivni.