Elizabeth Taylor bila je u braku 8 puta sa 7 različitih muževa

Elizabeth Taylor je ultimativna ikona glamura starog Hollywooda. Činilo se da ima sve – ljepotu, slavu i život ispunjen ljubavlju. Bila je tako zadivljujuća žena da je na kraju prošetala niz oltar 8 puta sa 7 različitih muškaraca. I postala je poznata po tim romantičnim eskapadama koliko i po svojoj briljantnoj glumi.

Elizabeth Taylor bila je mlada glumica koja je bila poznata po svojoj jedinstvenoj ljepoti.

Elizabeth Rosemond Taylor rođena je 1932. Počela je u Hollywoodu kao dječja zvijezda, dok nije prešla u zrele uloge 1950-ih glumeći u romantičnim filmovima.

Taylor je postala najplaćenija filmska zvijezda tijekom 1960-ih. Ona je također višestruko nagrađivana glumica, s 3 Oscara i 4 Zlatna globusa iza sebe.

Taylor se smatrala najljepšom ženom na svijetu u svom vrhuncu, a navodno je opisivana kao “čudo gradnje”.

Njezina raskošna kosa, figura pješčanog sata, rijetke ljubičaste oči i dvostruki red trepavica (zbog genetske mutacije) učinili su je toliko izvrsnom da su neki istraživači čak analizirali njezine crte lica.

Mislila je da zbog uloga žudi za odraslom osobom, što je pokrenulo niz brakova.

Taylor je rekla da ju je slika na ekranu natjerala da bude prava žena. I vidjela je brak kao način da živi nezavisnu odraslu dob. Priznala je i da je “neizlječiva romantičarka”.

Udala se za svog prvog muža sa 18 godina i to je bila brza veza.

© ASSOCIATED PRESS/East News

Njezin prvi mužić bio je Conrad ‘Nicky’ Hilton Jr., a zajedno su bili samo 8 mjeseci — od May 1950. do Januara 1951. Hilton je bio sin hotelijera Conrada Hiltona.

Prema izvješćima, njih dvoje su prekinuli zbog Hiltonovih loših navika.

U drugom braku postala je majka.

© ASSOCIATED PRESS/East News

Taylor je dala drugi pokušaj udaji u Februaru 1952. Rekla je “Da” Britanskom glumcu Michaelu Wildingu, koji je bio 20 godina stariji od nje.

© Screen Prod / Photononstop / East News

Njihova je zajednica rodila je 2 sina, Michaela Jr. i Christophera. U jednom članku, Christopher je podijelio da im je Taylor, kada su bili djeca, dopuštala da igraju s njezinim trofejima Zlatni globus, ali ne i s njezinim Oscarima.

Kad je Taylorina karijera katapultirala, njezin odnos s Wildingom se pogoršao. I nakon 5 godina braka, razišli su se.

Treći put je “čar”, i to prikladno, jer je bio ispunjen raskošnim darovima i nakitom.

© Courtesy Everett Collection/East News

Samo mjesec dana nakon što je okončala brak s Wildingom, Taylor je ponovno prošetala niz oltar sa svojim trećim suprugom, producentom zabave Mikeom Toddom. Par je imao jedno dijete po imenu Liza.

Todd je očito ugodio svojoj ženi otmjenim darovima – od posebnog obroka iz Pariza do postavljanja cijele izložbe nakita u njihovom dvorištu.

Nažalost, njihova je veza naglo prekinuta kada je Todd poginuo u avionskoj nesreći 1958.

Njezin četvrti brak bio je kontroverzan, ali je ostala neapologetična u vezi toga.

© ASSOCIATED PRESS/East News

Njezin brak s pjevačem Eddiejem Fisherom 1959. dospio je na naslovnice iz pogrešnih razloga.

Fisher je tada još bio u braku s glumicom Debbie Reynolds, ali ju je ostavio kako bi se oženio Taylor. A to je rezultiralo negativnim publicitetom za oboje. Taylor je navodno najavio da će njihova faza medenog mjeseca trajati 40 godina, ali 5 godina nakon što su razmijenili “DA”, njih dvoje su već odustali.

Njezina burna veza s 5. (i 6.) suprugom pogodila je Hollywood poput oluje.

© Cleopatra / Twentieth Century Fox

Taylor se zaljubila u glumca Richarda Burtona na snimanju filma Cleopatra. To je postala burna romansa, a njih dvoje su se vjenčali u istom mjesecu kada se Taylor razvela od Fishera (May 1964.).

Njihova veza bila je poznata po izrazito strastvenoj, a neke institucije prozivale su ih zbog neprimjerenog ponašanja.

© Courtesy Everett Collection / East News

Nakon što su oboje glumili u TV drami o razvodu, Burton i Taylor prekinuli su svoj 10-godišnji brak 1974. No to nije dugo potrajalo i nakon 16 mjeseci (Oktobar 1975.) ponovno su se vjenčali.

Taylor je rekla da je ludo voljela Burtona i da se nikada ne bi udala za nekog drugog. Ali njihov drugi brak trajao je čak manje od godinu dana, a Taylor je na kraju razmijenila još zavjeta s drugim muškarcima.

Čak i ako joj zadnja 2 braka nisu uspjela, ostala je dobra prijateljica s oba bivša muža.

© AP/East News

Taylorin šesti supružnik bio je političar John Warner. Povezali su se zbog zajedničke ljubavi prema konjima, ali su se nakon skoro 6 godina i razveli.

© GARY LEWIS/BAUER-GRIFFIN.COM/East News

Posljednji tip u nizu njezinih brakova je građevinski radnik Larry Fortensky, koji je bio 20 godina mlađi od nje. Ali za razliku od Taylora, Fortensky nije bio naviknut na svjetla reflektora i na kraju su završili stvari 1996. godine.

Taylor je ostala u kontaktu s Warnerom i Fortenskyjem do kraja života.

Nastavljajući sa svojim neuspjelim brakovima, Elizabeth Taylor proživjela je preostale godine sa svrhom.

© Mary Evans/Allstar/Cinetext/Mark Liley./East News

Čak i u svojim poznim godinama, Taylor je nastavila glumiti na televiziji i na pozornici. Imala je svoju liniju nakita i parfema, a osnovala je i zakladu koja je imala za cilj pronaći lijek za HIV/AIDS.

Taylor je također odlikovana od strane kraljice Elizabete II za svoje dobrotvorne akcije i proglašena je “Dame Commander” zajedno s glazbenom zvijezdom Julie Andrews.

Taylor je preminula 2011. od srčane bolesti. Prethodno je napisala da joj je “suđeno da daje ljubav, da bude majka, žena i prijateljica” — i upravo je tako živjela svoj život.

Preview photo credit ASSOCIATED PRESS/East News, ASSOCIATED PRESS/East News