12 primjera kako frizura može uništiti ili, naprotiv, učiniti sliku luksuznom

U modernoj slici svaki detalj je važan – od pete do boje sjena na kapcima. A posebnu ulogu igra frizura. Zvijezde znaju da frizura i styling mogu naglasiti prednosti i nedostatke. Međutim, čak i svjetovne dive ponekad griješe.

Scarlett Johansson

©  East News , ©  Evan Agostini/Invision/AP/East News

Prema anketama i mišljenjima stilista, cipal se smatra najgorom frizurom u povijesti mode: kosu je teško stilizirati, pa izgleda nemarno.

Scarlett Johansson u početku svoje karijere također je napravila takvu frizuru. Iako je to najvjerojatnije bio eksperiment, a zatim je glumica odabrala elegantnije stilove. Na primjer, klasična pixie frizura izgleda luksuzno na djevojci.

Kelly Osbourne

©  Invision/Invision/East News , ©  Invision/Invision/East News

Kelly je vlasnica širokog četvrtastog lica. Ova vrsta je praktički kontraindicirana u ravnim, ravnomjernim rezovima na licu, bilo da se radi o prasku ili ravnom bobu. Kako lice ne bi izgledalo uglato i preširoko, vrijedi napraviti pramenove različitih duljina u blizini lica, šiške sa strane ili čak bez njih.

Natalie Dormer

©  AFP/East News , ©  TOLGA AKMEN/AFP/East News

Osim što frizura poput Rihanne s obrijanom bočnom stranom glave više nije popularna, ona je i nepraktična. Frizeri samouvjereno izjavljuju da je gotovo nemoguće sakriti obrijani dio glave sa strane s drugim dijelom kose, a također je problematično rasti kovrče.

Natalie Dormer također je neko vrijeme brijala kosu na lijevoj strani. Ali sada je ponovno izrasla u svoje šik kovrče.

Reese Witherspoon

©  Evan Agostini/Invision/AP/East News , ©  Jordan Strauss/Invision/AP/East News

Par puta je “legalna plavuša” pokušala “preći na tamnu stranu”, ali svaki put to nije dugo potrajalo.

Elizabeth Olsen

©  Invision/Invision/East News , ©  Invision/Invision/East News

Šiške, koje gotovo pokrivaju oči, vratile su se u trendove ne tako davno, ali su vrlo brzo ponovno  izašle iz mode. Činjenica je da zbog takvog praska oči i obrve nisu vidljive, dok bi frizura trebala, naprotiv, naglasiti crte lica.

Elizabeth Olsen također je pokušala napraviti dugi prasak, ali sada je glumica promijenila sliku.  Aktualna frizura zvijezde otkriva njezine lijepe oči i savršene obrve. Osim toga, ravni prasak ne pristaje četvrtastom licu.

Rachel Griffiths

©  MICHAEL GERMANA / STAR MAX / East News , ©  Byron Purvis/SIPA/East News

Valoviti učinak na kosi bio je vrlo popularan u jednom trenutku, sve dok svi nisu počeli raditi takvu frizuru. Onda je postala dosadna i izašla iz  mode. Glavni plus valovitih kovrča bio je taj što su stil učinili voluminoznijim. No volumen se može postići velikim valovima koji uvijek izgledaju prirodno, kao što je to učinila Rachel Griffiths.

Emma Watson

©  Dennis Van Tine/LFI/East News , ©  Ye Liangjun – Imagine China/East News

Dječačka frizura svakako je bila jedan od izazova za glumicu. Izgledala je odvažno, ali nažalost nimalo nije pristajala svom ženstvenijem imidžu. Sljedećih godina Emma je odustala od svojih odvažnih eksperimenata u korist klasičnijih frizura.

Jennifer Lawrence

©  Evan Agostini/Invision/AP/East News , ©  Elizabeth Goodenough / Everett Collection / East News

Vlasnici lica u obliku dijamanta praktički su kontraindicirani ravne šiške: samo proširuje već široke jagodice. Vrijedno je odabrati frizure koje malo pokrivaju strane lica.

Tako, na primjer, frizura Jennifer Lawrence s mekim valovima vizualno čini njezine jagodice manje širokima. I treba napomenuti da je glumica vrlo plavuša.

Drew Barrymore

©  Dee Cercone / Everett Collection / East News , ©  John Shearer/Invision/AP/East News

Stilisti savjetuju da ostavite masivne bouffants u prošlosti – izgledaju neprirodno i smanjuju cijenu slike. Naravno, i sada frizeri ponekad posežu za takvom tehnikom kako bi kosi dali volumen, ali to rade potpuno neprimjetno. Drew Barrymore i sama ima gustu kosu, uopće joj ne treba umjetna navlaka.

Christina Aguilera

©  East News , ©  0000554 / Reporter / East News

U 60-ima su repovi ili kikice sa strane bili na vrhuncu popularnosti. Ali s vremenom je ovaj trend izgubio tlo  – ova frizura izgleda djetinjasto.

Na početku svoje karijere Christina Aguilera isprobavala je različite frizure. Sada se zvijezda pridržava klasičnijeg stila. Tako, na primjer, s visokim repom, njezina slika izgleda sabranije i elegantnije.

Katy Perry

©  AFP/East News , ©  Jordan Strauss/Invision/AP/East News

Bumper šiške bile su popularne u 40-ima. Ovaj stil je korišten za ispravljanje predugog ili, obrnuto, kratkog čela. Ali Katy Perry ima okruglo lice sa savršenim čelom koje ne treba skrivati. Osim toga, previše konveksne šiške sada uopće nisu relevantne.

Zendaya

©  Evan Agostini/Invision/AP/East News , ©  Invision/Invision/East News

Zendaya mijenja frizure kao rukavice, a jedna od njih bila je i ova super-buckasta frizura. Međutim, lepršave kovrče poput trajne više nisu popularne u kozmetičkim salonima. Osim toga, “opruge” dopiru do očiju na najmanji dašak vjetra, tako da nisu baš praktične. Zendaya je, naravno, lijepa u svakom pogledu, ali joj novi stajling više stoji.