Selena Gomes objašnjava tužan razlog svoje tjelesne transformacije

Selena je spremna razotkriti skrivenu istinu koju je skrivala. Uvijek iznova ova glumica-pjevačica koristi svoj Instagram kako bi progovorila protiv sramotenja tijela i zagovarala ljubaznost. Iako je javno iskazivala da joj nije stalo do tuđeg mišljenja o njezinom izgledu, iza kulisa se odvijala drugačija priča.

Dobila je mnogo kritika zbog svog tijela.

© selenagomez / Instagram

Gomez, koja ima 31 godinu, priznala je da nije bila iskrena o tome kako se osjeća. Priznaje da je lagala i svaki put kad bi otišla na internet i objavila svoju sliku zapravo joj je smetalo govoreći da je nije briga. Komentari su bili štetni.

Razlog njezine tjelesne transformacije je njezina bolest.

© selenagomez / Instagram

Njezina je težina znala varirati zbog lijekova koje je uzimala. Ljudi su iznosili razne pretpostavke i kritizirali je. Ispostavilo se da joj je suđeno da se udebljala zbog svog stanja koje se zove lupus.

© selenagomez / Instagram

Lupus je kronična autoimuna bolest. Javlja se kada imunološki sustav, koji bi trebao štititi tijelo od stranih napadača poput bakterija i virusa, greškom napadne vlastita tkiva i organe tijela.

U slučaju lupusa, ovaj autoimuni odgovor može utjecati na različite dijelove tijela, uključujući kožu, zglobove, bubrege, srce, pluća, mozak, krvne stanice i druge organe. Točan uzrok lupusa nije u potpunosti razjašnjen, ali se vjeruje da uključuje kombinaciju genetskih, okolišnih i imunoloških čimbenika.

Kako lijek zapravo djeluje.

© selenagomez / Instagram

Kako bi kontrolirala svoju bolest, Selena uzima posebne lijekove. To jako utječe na njezino tijelo, a razlog transformacije samo je nuspojava liječenja. “[Kada ga uzimam, imam] tendenciju držati veliku težinu vode, a to se događa vrlo normalno. Kad prestanem s tim, težim smršaviti.”

Ne radi se o tome da jedete manje ili više. Ovo je nešto što ona ne može kontrolirati.

Radije ostaje ljubazna čak iu ovoj teškoj situaciji.

© selenagomez / Instagram

Selena je samo željela reći i podržati svakoga tko se srami svoje situacije, čak i ako drugi to ne razumiju. Želi da ljudi znaju da su ljupki i sjajni. Da, ima dana kada se osjećamo loše, ali ona više voli ostati zdrava i paziti na sebe. Njezini lijekovi su važni i ona misli da čine veliku razliku u njezinoj dobrobiti.

Sve što ona traži je ljubaznost jer nikada ne znate priču iza situacije.