15 slavnih osoba za koje se činilo da su otkucale biološki sat i rodile u kasnijoj dobi

Porod u dobi iznad 35 godina općenito nosi više rizika i poteškoća, smatraju medicinski stručnjaci. Ali moguća je i zdrava trudnoća. A koliko je žensko tijelo snažno i lijepo dokazale su ove poznate žene kada su zatrudnjele i rodile u kasnim 30-ima, 40-ima, pa čak i u 50-ima.

1. Janet Jackson

© janetjackson / Instagram

Pjevačica koja se udala za svog trećeg supruga 2012. rodila je dječaka početkom 2017. u dobi od 50 godina. Svoju trudnoću je nazvala “blagoslovom”. Objavljeno je da je Jackson “bez stresa, zdrav porod.”

2. Alyssa Milano

face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Milano se udavala dva puta, au drugom braku dobila je dugo očekivanu djecu. Prvo dijete, sina, rodila je kad je glumica imala 38 godina. Milanova mlađa kći rođena je kada je imala 41 godinu.

3. Halle Berry

© halleberry / Instagram© halleberry / Instagram

Oskarovka Halle Berry drugo je dijete dobila u 47. godini, s Francuskim glumcem Olivierom Martinezom. Iz prijašnje veze s manekenom Gabrielom Aubryjem ima kćer Nahlu Arielu Aubry.

4. Jennifer Love Hewitt

Faye Sadou / AdMedia / SIPA / Sipa Press / East News

Glumica je poznata po svojim ulogama u  I Know What You Did Last Summer, Garfield, Garfield: A Tail of Two KittiesCriminal Minds i još mnogo toga. Jennifer Love Hewitt sretna je u braku i ima troje djece. Najmlađeg sina rodila je 2021. u 42. godini života.

5. Jane Kaczmarek

© Steve Granitz / WireImage / Getty Images, © s_bukley/Depositphotos.com

Majka iz sitkoma Malcolm in the Middle žonglirala je s 4 djece na ekranu, ali u stvarnom životu Jane Kaczmarek imala je 3 djece u dobi od 42, 44 godine i treće u 46.

6. Kirsten Dunst

AA / Abaca / Abaca / East News

Glumica je ne tako davno postala obiteljska žena i 2018. rodila je prvo dijete. Drugo dijete rodila je u proljeće 2021. kada je Dunst imala  39 godina.

7. Meghan Markle

© sussexroyal / Instagram

Danas je Meghan Markle poznata kao supruga princa Harryja. Kao glumica najpoznatija je po ulozi u seriji Suits. Markle ima 2 djece. Svoju najmlađu kćer Lilibet rodila je u Junu 2021., 2 mjeseca prije nego što je navršila 40 godina.

8. Kenya Moore

© thekenyamoore / Instagram© thekenyamoore / Instagram

Glumica, producentica i reality zvijezda poznata po Real House Wives of Atlanta bila je na tretmanu in vitro oplodnje (IVF) i rodila kćer Brooklyn u 47. godini života.

9. Susan Sarandon

© susansarandon / Instagram© susansarandon / Instagram

Susan Sarandon dijagnosticirana je endometrioza, poremećaj koji može uzrokovati neplodnost, unatoč tome rodila je treće dijete u dobi od 45 godina.

10. Iman

© the_real_iman / Instagram

Manekenka rođena u Somaliji rodila je svoju jedinu kćer s Davidom Bowiejem u dobi od 45 godina. Objavljeno je da je legendarna ikona čak prerezala pupčanu vrpcu nekoliko minuta nakon rođenja njihove djevojčice. Iman ima još jednu kćerku rođenu 22 godine ranije iz prethodnog braka.

11. Drew Barrymore

face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Drew Barrymore pamtimo iz filmova kao što su 50 First DatesCharlie’s AngelsFever Pitch i drugi. Glumica ima mnogo ljubavnih priča, a svoje 2 kćeri dobila je u braku s umjetničkim savjetnikom Willom Kopelmanom. Najmlađa kći rođena je kada je Barrymore imao 39 godina.

12. Chloë Sevigny

© chloessevigny / Instagram© chloessevigny / Instagram

Glumica The American Horror Story prvo dijete rodila je u 45. godini s dečkom Sinišom Mačkovićem.

13. Nicole Kidman

© Denise Truscello / WireImage / Getty Images

U dobi od 24 godine, Nicole Kidman je doživjela spontani pobačaj dok je bila u braku s Tomom Cruiseom. Nakon toga, tadašnji par odlučio se na posvajanje te su postali roditelji dječaka i djevojčice. Međutim, 2008. godine glumica je rodila svoju prvu biološku kćer u dobi od 40 godina sa suprugom Keithom Urbanom, iako joj je rečeno da ima 2% šanse začeti dijete. Par je dobio drugu kćer koja je rođena surogat majkom.

14. Christy Brinkley

© christiebrinkley / Instagram

Manekenka i poduzetnica ima 2 kćeri i sina iz različitih brakova. Njezina najmlađa kći rođena je 1998. kada je Brinkley imala 43 godine. Sailor danas ima 23 godine i također je model poput svoje majke.

15. Brigitte Nielsen

© realbrigittenielsen / Instagram

Danska glumica i model rodila je svoje peto dijete u dobi od 54 godine. Otkrila je: ”Moja trudnoća je bila tako laka za mene […] Nakon što sam rodila, ponovno sam se nakon 2 i pola tjedna!”