10 slavnih koji su rodili nakon 40. godine, dokazujući da je majka spremna dati ljubav u bilo kojoj dobi

Studija je pokazala da žene koje imaju posljednje dijete u starijoj dobi imaju duže telomere, biomarker dugoročnog zdravlja i dugovječnosti. A u današnje vrijeme, među ostalim, zbog zahtjevnog profesionalnog života, sve je više žena koje biraju put kasnog majčinstva. To dokazuje da žena u četrdesetima još uvijek može biti savršen roditelj jer osim majčinske ljubavi može ponuditi i svo životno iskustvo i zrelost koje ima.

1. Janet Jackson

© janetjackson / Instagram

Pjevačica koja se udala za trećeg muža 2012. rodila je dječaka početkom 2017. u 50. godini života. Svoju trudnoću nazvala je “blagoslovom”. Objavljeno je da je Jackson “imala bez stresa, zdrav porod.”

2. Madona

© Kevin Mazur /WireImage / Getty Images

Pjevačica je drugi put u 42. godini rodila dječaka po imenu Rocco. Njezina najstarija kći rođena je 1996. godine kada je imala 38 godina. Kasnije je Madonna proširila svoju obitelj posvojivši još četvero djece.

3. Nicole Kidman

© Denise Truscello / WireImage / Getty Images

U dobi od 24 godine, Nicole Kidman je doživjela pobačaj u braku s Tomom Cruiseom. Nakon toga, tadašnji par se odlučio na posvojenje i postao roditelji dječaka i djevojčice. Međutim, glumica je 2008. godine rodila svoju prvu biološku kćer u dobi od 40 godina sa suprugom Keithom Urbanom, iako joj je rečeno da ima 2% šanse začeti dijete. Par je dobio drugu kćer koja je rođena kao surogat.

4. Meryl Streep

© Evan Agostini/Invision/AP/East News

Oskarovka je 1991. rodila svoje četvrto dijete, kćer po imenu Louisa, samo 10 dana prije nego što je navršila 42 godine. O svom obiteljskom životu govorila je govoreći: “Majčinstvo, brak, to je balansiranje.”

5. iman

Manekenka rođena u Somaliji rodila je svoju jedinu kćer s Davidom Bowiejem u dobi od 45 godina. Prijavljeno je da je legendarna ikona čak prerezala pupčanu vrpcu nekoliko minuta nakon rođenja njihove djevojčice. Iman ima još jednu kćer koja je rođena 22 godine ranije iz prethodnog braka.

6. Kim Basinger

© face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Glumica i bivša manekenka rodila je svoje jedino dijete s tadašnjim suprugom Alecom Baldwinom u 41. godini. Njihova kći Ireland danas ima 26 godina i čini se da ide stopama svojih slavnih roditelja.

7. Christy Brinkley

© christiebrinkley / Instagram

Manekenka i poduzetnica ima 2 kćeri i sina iz različitih brakova. Njezina najmlađa kći rođena je 1998. kada je Brinkley imala 43 godine. Sailor sada ima 23 godine i također je model poput svoje majke.

8. Alyssa Milano

© milano_alyssa / Instagram

Svojim drugim djetetom, kćeri, glumica je zatrudnjela u 41. godini, samo 2,5 godine nakon što joj se rodio sin Milo. Otkrila je: “Želim imati još jedno dijete, samo zato što želim da Milo ima brata ili sestru i da ima s kim rasti.”

9. Lena Headey

© iamlenaheadey / Instagram

Nakon što je prvi put postala majka sa 36 godina, glumica Game of Thrones očekivala je kćer u 41. godini. O svojoj djevojčici je rekla: “Bit će voljena, zaštićena, poštovana i slavljena. Sve te stvari to bi trebala biti i bit će osnovna ljudska prava.”

10. Brigitte Nielsen

© realbrigittenielsen / Instagram

Danska glumica i manekenka rodila je svoje peto dijete u 54. godini života. Otkrila je: ”Trudnoća mi je bila tako laka […] Nakon što sam rodila, vratila sam se u potpuno sebe nakon 2 godine!”