Španjolka s Downovim sindromom dokazuje da je put do vaših snova uvijek otvoren ako ste uistinu talentirani

Kažu da ako imate pravi san, on će se ostvariti bez obzira na sve, a to dokazuje i Španjolska manekenka Marian Avila. Djevojčica s Downovim sindromom utrla je sebi put do karijere modela unatoč činjenici da većina ljudi s takvom dijagnozom ima problema pri traženju posla.

Marian je kao dijete sanjala o osvajanju svijeta mode i sudjelovanju na modnim revijama. Ništa nije moglo spriječiti djevojčicu da ostvari svoj san – od činjenice da je rođena s Downovim sindromom do njezine visine koja je iznosila 5’3”, a ne standardnih 5’6” ili 5’9” koliko modeli obično moraju biti.

2016. godine završila je stručni tečaj u školi za modele u kojoj je učila 10 mjeseci. Iste godine djevojka je debitirala kao model na dobrotvornoj reviji dizajnerice Line Lavin koja je održana u Madridu.

Marian se voli dotjerivati ​​i izgledati elegantno. Posebno voli oblačiti večernje kombinacije i posjećivati ​​razna događanja – donose joj puno radosti.

Njezin san bio je prošetati modnom pistom na jednom od poznatih tjedana mode. I ovo je bilo suđeno da se ostvari.

Evo što o tome kaže sama djevojka: “U Aprilu sam dobila pismo u kojem stoji da dizajnerica Talisha White želi da prošetam kao njezin ‘celebrity model’ na Tjednu mode u New Yorku 8. Septembra 2018. Napokon, konačno! Nisam mogla prestati plakati od ganuća. Stalno sam ponavljala: ‘To je moj san, to je moj san.’”

Marian je nnastavila: “Taj datum se brzo približava, svaki put kad pomislim na to, knedla u grlu me tjera da zaplačem, jako sam uzbuđen. Idem paradirati u New Yorku, nemam riječi, ispunit ću svoj san.”

“Nikad nisam mislio da će djevojka, a da me ne poznaje, vjerovati u mene, u moj trud. Ona je moj anđeo!”

Bila je to Kenzie Dugmore, kći koordinatorice modela Fashion Weeka, koja je djevojci pisala nakon što je na Facebooku naišla na članak o Marian i njezinom snu da sudjeluje na Fashion Weeku. No, nadobudna manekenka mogla je sudjelovati na modnoj reviji tek sljedeće godine jer je patila od ozljede gležnja.

Marian je 8. Septembra prošetala modnom pistom New York Fashion Weeka gdje je debitirala s nekoliko odjevnih kombinacija. Njezina obitelj navijala je za nju na pisti.

U jednom od svojih intervjua, kada su Marianu upitali tko joj je glavna podrška, priznala je da je to njezina sestra koja je uvijek bila uz nju, pružala joj potrebnu podršku, a čak joj pomaže i fotografirati se za društvene mreže.

“Istina je da je bilo vrlo uzbudljivo. Nemam riječi. Bio je to san. Htjela sam pokazati cijelom svijetu da nema prepreka ako imaš san”, ispričala je djevojka svoje dojmove o svemu nakon što je prošetala na Fashion Weeku. Također je podijelila da je htjela osobno zahvaliti Talishi nakon emisije, ali je postala emotivna tijekom njihovog sastanka i počela plakati.

Ovo iskustvo Marianu je otvorilo vrata modne industrije. Sada ima 23 godine, živi u Benidormu, Alicante, u Španjolskoj, i službeno je lice nove Levi’s kampanje. A prije toga imala je priliku gostovati u ogromnim tiskovinama poput  VogueThe New York TimesVanity Fair, i Harper’s Bazaar.

Osim manekenstva i redovitih treninga kod kuće, također pohađa satove vokala i uči engleski. Takvoj se odlučnosti može samo zavidjeti.

Marian svojim javnim nastupima i društvenim mrežama privlači pozornost na osobe s Downovim sindromom i podsjeća ih da mogu učiniti što god žele.

Marian je 14. Novembar primila nagradu Quincy Jones Exceptional Advocacy Award 2020. , koja joj je dodijeljena za njezina postignuća kao model i zato što je bila uzor drugima.

Vjerujemo da djevojka s takvom snagom uma i željom da ide naprijed unatoč svim nedaćama zaslužuje sve što ima: slavu, poštovanje, priliku da inspirira druge i što je najvažnije, svoj san koji joj se ostvario.