Tajna Monica Bellucci koja u 58 izgleda sjajno, a kaže da ne želi ponovno imati 20

Monica Bellucci redovito je na vrhovima lista najljepših žena svijeta, a takvom je prepoznata već nekoliko desetljeća zaredom. Ona daje primjer koji kaže da žena može biti prekrasna, čak i nakon 50, i bez obzira na veličinu. Monica je postala uspješna nakon tridesete, postala majka s gotovo 40 i dokazuje da je žena sposobna sama krojiti svoju sudbinu.

Od Pravnog fakulteta do mode

© NJO/starmaxinc.com/East News

Monica je u mladosti sanjala o tome da postane odvjetnica i čak je upisala Pravni fakultet. Kao studentica imala je honorarni posao u agenciji za modele. Tamo su je primijetili i pozvali da ode u Milano. Tako se oprostila od svog sna da postane odvjetnica i otišla u osvajanje poznatih modnih kuća.

Nevjerojatno, ali Belluccijeva popularnost rasla je s godinama. Ako je u zoru svoje karijere glumila u reklamama i šetala modnim pistama, u najboljim godinama bila je na naslovnicama časopisa, glumila u kultnim filmovima i stekla status jedne od najatraktivnijih žena na planetu. Glumica je ponosna na svoje godine. Jednog dana je rekla“Ni zbog čega ne bih htjela ponovno imati 20 godina.”

Velika karijera nakon 30

© Spider in the Web / Ciné Cri De Coeur© Vita coi figli / Reteitalia

Monicin prvi film bio je Vita coi figli kada je imala oko 25 godina, ali je međunarodno priznata nakon što je odigrala ulogu Drakuline nevjeste u Bram Stoker’s Dracula Francisa Forda Coppole. No njezin najznačajniji film postao je Malèna, film o ženi zapanjujuće ljepote zbog koje ju je mrzio cijeli grad. Bellucci je tada imala 36 godina.

© Malèna / Miramax Films

Monica se ruga sugestiji da glumice više ne mogu glumiti ljubavne interese nakon određene dobi. I to dokazuje u praksi. U 51. godini postala je najzrelija djevojka Jamesa Bonda u Specter, a godinu dana kasnije glumila je u filmu Emira Kusturice On the Milky Road glumeći ljubavnicu Srpskog mljekara.

Od kasnih 1990-ih gotovo svaki film u kojem se Monica pojavila postao je ikoničan. Drama L’Appartement donijela je Bellucci prvu nominaciju za nagradu César i ojačala njezin položaj u filmskoj industriji. Tijekom te filmske produkcije upoznala je Vincenta Cassela, a njihova veza postala je jako važna za Bellucci.

Brak sa srcelomcem kojemu se nije moglo vjerovati

© L’appartement / La Sept Cinéma

©  L’appartement / La Sept Cinéma“Nije to bila ljubav na prvi pogled. Da, smatrala sam Vincenta privlačnim, ali osjećala sam se da mu ne mogu vjerovati niti se na njega osloniti.”

Bellucci i Cassel proveli su zajedno 17 godina, od čega 12 u braku. Par si je dao vremena da ozvaniči svoju vezu – oboje su se bavili glumačkom karijerom, a zbog čestih putovanja i snimanja ljubav se razvijala na daljinu. Monica je u 39. godini rodila njihovu prvu kćer.

Druga kći Monice i Vincenta rodila se kada je glumica imala 45 godina, a 3 godine kasnije par se odlučio rastati. Neposredno prije prekida, Bellucci je rekla: “Brak, nikad ne znamo koliko će trajati…Danas funkcionira, ali za godinu dana, ne znam.”

Još uvijek se nagađa koji su razlozi rastanka para. I Vincent i Monica su tijekom intervjua o svom prekidu govorili jedno o drugome s poštovanjem, a o svojoj vezi nisu rekli ništa loše. Ipak, glumica je napomenula da nikada nije imala povjerenja u svog supruga i da mu nije mogla vjerovati.

© AFP/EAST NEWS, © ABACA/Abaca/East News

Nakon prekida s Monicom, Cassel je počeo hodati s Francuskom manekenkom Tinom Kunakey, koja je od glumca mlađa 30 godina. Kasnije je njihova romansa prerasla u snažan brak. Monica se pak odlučila na novu vezu nakon samo nekoliko godina kada joj je dečko postao Francuski umjetnik Nicolas Lefebvre.

Nažalost ili na sreću, ljubavna veza Bellucci i Lefebvrea nije dugo potrajala te su odlučili ostati prijatelji. Unatoč toj činjenici, Monica tvrdi da sada živi najbolje godine svog života. A u lošem vremenu griju je njezin voljeni posao i lijepe kćeri. Njezina najstarija kći Deva jako liči na svoju majku.

Je li moguće biti lijep nakon 50?

© ASSOCIATED PRESS/East News, © Pecquenard+Ferey/KCS/East News

Na svojim fotografijama Monica izgleda 10, pa čak i 20 godina mlađe od svojih godina. Osim toga, glumica je toliko samouvjerena da je u 52. godini života pristala sudjelovati u golišavoj sceni. Nakon toga se odvažila snimiti golišavu fotografiju za naslovnicu glossy magazina.

Danas Bellucci nastavlja glumiti u filmovima i ostaje traženi model. Kako biste ostali mladi i lijepi, preporučuje sljedeća pravila:

  • Kosu perite najviše dva puta tjedno, a umjesto maske koristite maslinovo ulje.
  • Nikada nemojte ograničavati svoju hranu. No, ako morate izgubiti koji kilogram, smanjite porcije i jedite više mesa, ribe i povrća.
  • Bavite se jogom i plivajte. Ove vježbe održavaju vaše tijelo u tonusu bez pretjeranog treninga.
  • Prije spavanja temeljito očistite kožu lica, bez obzira na to koliko ste pospani.
© George Pimentel / Contributor / WireImage / Getty Images