7 tajni Indonezijskih žena da polako stare

Svaka nacija ima svoje savjete i tajne za ljepotu. Indonezijski tretmani imaju drevne korijene i postupke koji se koriste stoljećima. Žene u 53 mogu izgledati kao da imaju 35 i blogerice Puspa Dewi je dobar primjer.

1. Korištenje rižinog brašna

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Osim što maske za lice koriste rižino brašno s vodom, Indonežanke za svoja tijela prave posebne pilinge. Piling pasta je napravljena od mljevene riže, đumbira, orašastih plodova, korijena kurkume, cimeta i praha sandalovine. Morate samljeti sve sastojke zajedno. Ovaj prirodni piling omekšava i čisti kožu, ali je koristite samo na tijelu.

2. Prevencija strija

© Shutterstock.com

Balinese pokušavaju brinuti o svom tijelu maženjem od glave do pete. Mnogo je lakše spriječiti strije nego se kasnije boriti s njima. Jedan od najpopularnijih rituala je primjena Balijske maske za trbuh. Uključuje mljevenu rižu i “kencur”, korijen nalik đumbiru. Ti sastojci pomažu elastičnosti kože.

3. Korištenje papaje i sjemenki papaje za kožu

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Indonezijske žene koriste pire papaja s mlijekom ili bez njega i nanesu ga izravno na lice kako bi napravili sjaj kože. Također, kako bi se riješili tamne boje kose i spriječili oštećenje, samelju sjemenke papaje i prave mješavinu s vodom. Zatim ovu pastu nanose na kosu, pričekaju jedan sat i isperu je.

4. Korištenje kozjeg mlijeka za kupku

© Depositphotos.com

Ovo je drevna kupka za ljepotu koju koriste princeze Jave. Pomaže u održavanju mlade i meke kože. Žene su dodale kozje mlijeko u svoju kupku i sjedile u njoj 30 minuta, a zatim isprale mlijeko.

5. Izrada kremastih kupki

© Shuttersrock.com

U Indoneziji je krem kupka omiljeni tretman za kosu. To nije kupanje s vrhnjem, već dugačak postupak. Prvo nanesite masku za kosu avokadom, a zatim isperite kosu. Zatim imajte laganu masažu vlasišta, vrata i ramena. Postupak završava pranjem kose i sušenjem.

Krem kupka nije samo tretman opuštanja, već pomaže vašoj kosi da bude jaka, zdrava i štiti je od loših učinaka kemikalija.

6. Masaža dva puta tjedno

© Depositphotos.com

Masaža za Indonežane neophodna je za zdravlje i mladost. Osnivač modne kuće Nonita Respati kaže da čak ima i svoj beauty režim. Osim toga, manikura i pedikura, ima tjedne maske za lice, tretmane za kosu i dva puta tjedno masažu.

7. Zrači srećom

© puspadewihc/instagram© puspadewihc/instagram

Jedna od najpopularnijih blogerki u Indoneziji koja izgleda kao 35 kada ima 53 godine otkrila je svoju tajnu mladosti. Što je starija, to je sretnija. Sreći pomaže u održavanju unutarnje i vanjske ljepote. Smiješite se više i volite sebe.