Tate su pažljiviji prema kćerima, tvrdi studija

Tate su neki od najvažnijih ljudi na svijetu. Oni brinu o svojoj djeci, odgajaju ih i sve više postaju roditelji koji ostaju kod kuće. No, ispada da više pažnje posvećuju kćerima, a njihovo ponašanje i mozak pod utjecajem su spola njihove djece.

U istraživanju su sudjelovala 52 oca sinova ili kćeri u dobi od 1-2 godine. Istraživači su pogledali kako su tate komunicirali sa svojom djecom i napravili MRI snimke mozga. Otkrili su da spol djeteta izravno utječe na to kako će izgledati odnos s njihovim ocem .

Provoditi vrijeme s tatom

Prije svega, očevi kćeri više pjevaju i zviždukaju s njima nego sa sinovima, dok su očevi sinova više uključeni u  grubu i snažnu igru , poput prevrtanja i drskanja. Zahvaljujući tome, dječaci će vjerojatnije biti popularni među svojim vršnjacima.

Odgovor očeva na osjećaje

Tate imaju veći odgovor na sretna lica svojih kćeri . Ali očevi sinova više su reagirali na njihove neutralne izraze lica. To može značiti da muškarci s kćerima više vole vidjeti sretna lica svoje djece nego oni sa sinovima.

Tata govori

Očevi čak i razgovaraju drugačije sa svojom djecom. Sa svojim sinovima tate koriste jezik postignuća . Ali sa svojim kćerima više razgovaraju o svom tijelu i osjećajima i koriste se analitičkim jezikom. Takva komunikacija može dovesti do nezadovoljstva tijelom kod djevojčica, kao i donijeti im akademski uspjeh.

Pozor tate

I posljednje, ali ne najmanje važno, očevi su angažiraniji i reagiraju na kćeri nego na sinove. Također više pažnje posvećuju djevojkama i njihovoj tuzi. To djevojkama može pomoći da bolje razviju empatiju, ali dječaci mogu postati emocionalno zatvorene odrasle osobe.

Ljubav je odgovor

Kao što vidite, ovi naizgled mali detalji i postupci mogu imati ogroman utjecaj na djetetov budući život . Naravno, svaki roditelj odabire način odgoja svog djeteta. Ali vrijedno je zapamtiti da spol nije sve, a ljubav je puno važnija.

Pregled fotografija za fotografije Shutterstock.com Shutterstock.com