Brat izrađuje maturalnu haljinu za svoju sestru nakon što je saznao da roditelji ne mogu priuštiti

Ponekad, kada se čini da se naše želje nikada neće ostvariti, dogodi se čudo i dobijemo upravo ono što želimo. A lik sadržan u našem članku nije bio iznimka. Roditelji joj nisu mogli priuštiti da joj kupe ili čak iznajme haljinu za bal, ne ostavljajući joj izbora nego da propusti maturalnu večer kada se dogodilo čudo. Vidjevši svoju sestru tužnu, djevojčin brat, Maverick Francisco Oyao, uskočio je u pomoć i odlučio sam napraviti haljinu od materijala koje je uspio kupiti. Priča je postala nevjerojatno popularna na Facebooku gdje je Maverick podijelio cijeli kreativni proces.

Sve je počelo kada je škola najavila nadolazeću maturalnu večer. Ali jedan par roditelja si nije mogao priuštiti da iznajmi haljinu za svoju kćer. Ali Maverickova sestra je stvarno željela prisustvovati maturalnoj večeri.

Maverick se osjećao iznimno tužno zbog cijele stvari i tada je dobio ideju o stvaranju haljine od pristupačnih materijala koje je mogao pronaći na tržnici. No, budući da je bilo tako teško završiti, on je odustsao. Međutim, vidjevši svoju sestru tako tužnu, Maverick je odlučio pokušati još jednom. Pregledavao je različite vrste balskih haljina na YouTubeu i Googleu i naišao na proljetnu i ljetnu kolekciju Michaela Cinca gdje je pronašao upravo haljinu koju je odlučio stvoriti vlastitim rukama.

“Ovo mi je bio prvi dan. Bio sam nervozan i nisam znao odakle početi. Izrezao sam 9 komada plave tkanine, ukrasio ih satenskom vrpcom i sve ih zajedno zašio kako bih napravila haljinu.”

“Budući da u kući nije bilo mjesta, probali smo suknju vani. 50% posla je obavljeno – haljina moje sestre bila je pri kraju.”

“Koristio sam cvjetne detalje na suknji.”

© Maverick Francisco Oyao / Facebook© Maverick Francisco Oyao / Facebook

“Obojio sam ombré plavi prsluk kako bih se uklopilo u paletu boja donjeg dijela haljine. Došao bih kući iz škole i radio na tome. Ponekad bih se iznimno umorio, ali zamišljajući ishod, dobio sam energiju za nastavak napornog rada.”

“Ono što najviše volim kod cijele haljine su rukavi.”

“I napokon – dan koji nikada neću zaboraviti! Čak sam plakao od sreće jer su se sve te neprospavane noći isplatile.”

“I evo me sa sestrom. Nisam očekivao da ću završiti na vrijeme. Čak sam sumnjao mogu li to učiniti ili ne jer je koncept bio drugačiji od onoga što sam već radio. Sretan sam što vidim svoju sestru sretnu.”