10 trikova za njegu noktiju koji mogu zamijeniti odlazak u kozmetički salon

Zamrljani kutovi, suhe zanoktice i usitnjeni lak — sve se to može davno zaboraviti. Manikura je dugotrajan i precizan proces koji ponekad može poći po zlu ako to pokušate učiniti sami kod kuće. Ipak, postoje neki posebni trikovi i tehnike koje cijeli proces mogu učiniti lakšim i zabavnijim. I to će vam ostaviti preciznu i elegantnu manikuru — sve to učiniti kod kuće.

1. Turpijajte nokte u jednom smjeru.

Najprije — pripremite nokte prije nanošenja laka. Ispravno turpijanje temeljni je postupak koji će spriječiti lomljenje noktiju. Pravi način da to učinite je da počnete od ugla do centra, polako i nježno i u jednom smjeru. Na taj način nećete oštetiti ležište za nokte i dobit ćete točne rezultate.

2. Nanesite 2 osnovna sloja.

Ništa nije gore na manikuri od nalakiranih noktiju koji se brzo pucaju. Evo načina da to spriječite: Trebate nanijeti 2 temeljna sloja. Trebali biste pokriti samo donju polovicu nokta prozirnim lakom za prvi sloj, a drugi sloj treba nanijeti na cijeli nokat. To će pomoći da lak za nokte ostane dulje na noktima.

3. Upotrijebite vazelin kako biste izbjegli razmazivanje kutova nokta.

Ako sami lakirate nokte, uvijek postoji rizik da ćete zamrljati kutove i da ćete ih morati ponovno farbati. Pa, ovdje je trik — vazelin. Pamučnim štapićem nanesite malu količinu proizvoda na kožu oko nokta. To će vam pomoći stvoriti prepreku i, ako pogriješite, možete je jednostavno obrisati.

4. Zarolajte lak, umjesto da ga protresete.

Ako je vaš omiljeni lak za nokte postao malo prestar, možda ćete ga morati malo promiješati. Ali u ovom slučaju, bolje je ne tresti bocu. Inače možete stvoriti male mjehuriće zraka unutar njih koji će se kasnije prenijeti na vaše nokte i pokvariti vašu manikuru. Umjesto toga, pokušajte nježno zakotrljati bocu između ruku.

5. Počnite lakirati četkom u sredini nokta.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Bolje je ne prekriti nokat lakom odjednom . Inače, postoji šansa da će se lak raširiti i ostaviti neravne rubove. Kako biste bili sigurni da je sve uredno i šik, možete početi od sredine nokta i polako pomicati četkicu sa strane.

6. Nanesite gornji sloj.

Konačno, vrijeme je za gornji premaz. Možete preskočiti ovaj korak ako želite, ali bez njega vaša manikura neće trajati tako dugo. U osnovi — završni premaz koristi se za zaštitu laka ispod njega i daje vašim noktima sjajni završetak.

7. “Osušite” svoje mokre nokte u hladnoj vodi.

Čekanje da se svježa manikura osuši može potrajati dosta vremena. No, možete upotrijebiti mali trik koji će ubrzati proces. Napunite zdjelu vrlo hladnom vodom i stavite vrhove svojih prstiju u nju. Zadržite ih tamo nekoliko minuta. Hladna voda će učvrstiti lak za nokte i učiniti ga bržim „sušenim“.

8. Zamrljane kutove popravite toplom vodom.

Ako se dogodi da imate zamrljane kutove nakon manikure, još uvijek postoji način da ih popravite. Nakon što se nokti potpuno osuše, sve što trebate učiniti je jednostavno oprati ruke toplom vodom i obrisati kutove. Lako će se skinuti!

9. Upotrijebite foliju za uklanjanje tvrdokornog laka.

Nakon što se umorite od manikure, vrijeme je da skinete lak s noktiju. U nekim slučajevima, lak za nokte može biti stvarno tvrdoglava tvar za uklanjanje. Umjesto da ga samo pokušavate istrljati acetonom, možete isprobati foliju. Namočite polovicu pamučne jastučiće u odstranjivač laka za nokte, stavite je na mali komad folije i omotajte oko prsta. Ostavite da odstoji 5 minuta i uklonite je da vidite kako se lako skida lak za nokte.

10. Koristite pastu za zube da uklonite mrlje.

Ako imate uporne mrlje koje se ne skidaju nakon manikure, možete pokušati izribati nokte pastom za zube. Ovaj trik možete upotrijebiti da popravite zamrljane kutove nakon što nalakirate nokte i pustite ih da se osuše. Ili nakon što ste uklonili lak za nokte i primijetili neke tvrdokorne mrlje koje se nisu lako uklonile.

Bonus: Napravite piling kako biste lako uklonili lak!

© wackylaki.blogspot.com

Neke vrste laka za nokte, poput šljokica, mogu biti prilično dosadne za uklanjanje. Ova jednostavna, ljuštena baza ubrzat će ovaj proces i spriječiti nered. Jednostavno ulijte malo PVA ljepila u praznu bocu laka za nokte. Četkom nanesite tanki sloj ovog ljepila i pustite da se osuši. Sada na vrh možete nanijeti bilo koji lak za nokte po vašem izboru. Kad se umorite od toga, možete ga ostrugati drvenim štapićem za nokte.

Preview photo credit wackylaki.blogspot.com