Italijanski umjetnik pretvara dosadne bolničke zidove u čarobna kraljevstva kako bi pomogao djeci da se bore sa svojim strahovima

Više od 90% djece u bolnicama se boji barem jedne stvari. To bi moglo biti osobito istinito ako liječenje traje dugo i uključuje podvrgavanje mnogim medicinskim postupcima. A provoditi dane unutar sivih zidova zasigurno ne zvuči kao uzbudljiva avantura. Kako bi im barem malo olakšao putovanje, umjetnik je pokrenuo projekt koji ovim sićušnim pacijentima pomaže u borbi protiv strahova.

Umjetnik stvara očaravajuće slike koje pomažu u borbi protiv dječjih strahova.

© ospedalidipinti / Instagram© ospedalidipinti.it

Projekt Ospedali Dipinti nastao je 2012. godine, a okupio je nedobrotvorne organizacije i obične ljude koji su željeli učiniti bolničke prostore ugodnijima za djecu. Cilj im je bio stvoriti čaroban svijet u bolničkoj sobi koji će potaknuti dječju maštu i pomoći im da sanjaju.

© ospedalidipinti.it
© ospedalidipinti.it© ospedalidipinti.it

Djeca imaju priliku “pobjeći” u svijet bajki.

Uređenje bolničke sobe ne znači samo učiniti sobu ljepšom. Irilli vjeruje da svaki rad koji stvara treba biti u interakciji s djecom i ispričati im priču, tako da njihov tretman više nalikuje igri, a ne izazovu.

© ospedalidipinti.it

I odrasli se osjećaju kao da ulaze u drugu dimenziju.

© ospedalidipinti / Instagram

Ali Silviovi radovi osmišljeni su kako bi pomogli ne samo djeci, već i roditeljima. Ove goleme slike koje prekrivaju zidove daju odraslima dojam da hodaju u čarobnom svijetu i donose im prijeko potreban osjećaj smirenosti.

© ospedalidipinti / Instagram

Silvio svoju podršku iskazuje i liječnicima.

© ospedalidipinti / Instagram

Silvio svoje slike koristi kao alat za širenje poruke podrške liječnicima koji će raditi s ovim malenim pacijentima i voditi ih kroz njihovu terapiju. Sve slike otisnute su na posebnim tapetama koje će prekriti bolničke zidove.

© ospedalidipinti.it

Silvio i njegov tim dobivaju puno pozitivnih povratnih informacija na Facebooku.

© ospedalidipinti.it

Silvio i njegovi kolege dobivaju mnogo pozitivnih komentara na svojoj Facebook stranici. Ljudi im zahvaljuju na ovoj lijepoj inicijativi i nadaju se da će ove šarene ilustracije uistinu razgaliti duše pacijenata.

© ospedalidipinti.it
© ospedalidipinti.it