Goldie Hawn, 78, kaže da za lice koristi samo kokosovo ulje

Goldie Hawn otvoreno priznaje da je tajna njezine blistave kože pristupačno i lako dostupno kokosovo ulje. Bezvremenska ikona ljepote dijeli njezinu sklonost jednostavnim rješenjima za njegu kože koja neće vas puno koštati. Proslavljeno zbog svojih hidratantnih svojstava, kokosovo ulje ključ je za održavanje Goldienog prirodnog sjaja. Njezina predanost pristupačnim i prirodnim alternativama dokaz je da učinkovita njega kože ne mora doći s velikom cijenom.

Ona se kune u kokosovo ulje.

© goldiehawn / Instagram

Glumica preferira jednostavan i prirodan pristup svojoj rutini njege kože. Ona je jednostavna, uglavnom koristi kokosovo ulje na licu, što je praksa koju je naučila od svoje mame koja je nanosila limunov sok.

Kokosovo ulje ima različite potencijalne dobrobiti za kožu, kao što je vlaženje, smanjenje upale, pomaže u zacjeljivanju rana i liječenju akni. Međutim, važno je napomenuti da iako kokosovo ulje može biti korisno za mnoge, možda nije prikladno za svačiju kožu. Na primjer, ako imate masnu kožu, bolje je izbjegavati korištenje kokosovog ulja jer može začepiti pore i izazvati mitesere.

Voli i maslinovo ulje.

© goldiehawn / Instagram

Glumica ističe svoju posebnu rutinu njege kože, rekavši da unatoč tome što ima mnogo dobrih krema u blizini, bira i maslinovo ulje. Ona zna da kako starimo, naša koža, kao najveći organ, postaje sve suša. Stoga svake večeri u svoju rutinu uključuje dvije žlice maslinovog ulja, koje nježno umasira na lice.

Maslinovo ulje poznato je kao zdrava masnoća s protuupalnim djelovanjem, no bitno ga je koristiti umjereno. Njegovo redovito uzimanje može pomoći u zdravlju srca, kostiju i probavnog sustava, kao i u održavanju stabilne razine šećera u krvi.

Voli neke neobične wellness prakse.

© goldiehawn / Instagram

Kći Goldie Hawn, Kate Hudson, ispričala je da je njezina mama bila pionir u njezi kože, istražujući razne wellness prakse koje se u to vrijeme činile nekonvencionalnima, ali su nedvojbeno bile ispred svog vremena. Kate pripisuje jedinstvene navike svoje majke za blistavi sjaj u kojem Goldie danas uživa. Kate kaže da ljudi često pitaju Goldie za savjete o njezi kože, što pokazuje da međusobno dijele savjete o ljepoti.

Govoreći o Goldienom inovativnom pristupu, Kate je istaknula da je njezina mama bila ispred krivulje u istraživanju nekonvencionalnih praksi. Goldie je, na primjer, konzumirala sok od gljiva i imala je liječnika Kineske medicine koji joj je dostavljao tinkture koje su sadržavale tvari slične korijenu, nalik životinjama koje su plutale unutra. Međutim, takve prakse možda nisu sigurne ili prikladne za sve.

Redovito kretanje tajna je zdrave kože.

© goldiehawn / Instagram

Goldie je govorila o tome kako se brine da ostane pozitivna i aktivna vježbajući svaki dan. Voli šetnje, trčanje i razne vrste tjelesnih aktivnosti, posebice šetnje na otvorenom. Goldie je spomenula dobre stvari koje proizlaze iz boravka u prirodi, poput osjećaja sreće, nižeg krvnog tlaka te manje stresa i ljutnje. Također je spomenula da provođenje vremena vani može pomoći u koncentraciji, kreativnosti i mentalnoj jasnoći, a to je podijelila na svojoj nedavnoj objavi na Instagramu.

Vježbanje je također dobro za kožu. Ne samo da pomaže u stvaranju više kolagena, već i poboljšava cjelokupni izgled i osjećaj kože. To se događa jer kada vježbate, više krvi teče, a to donosi više hranjivih tvari i kisika u kožu.

Ne miješa hranu.

© goldiehawn / Instagram

Glumica kaže da njezina vitka figura i mladolik izgled proizlaze iz jednostavnog pristupa hrani. Obroke čini jednostavnima tako što ne jede previše i ne miješa različite vrste namirnica. Na primjer, ako želi proteine, pojede samo zdjelicu leće bez dodavanja drugih stvari.

Medicinski stručnjaci smatraju da pravilno kombiniranje namirnica može pomoći u duljem i zdravijem životu. Oni savjetuju da se ne miješaju različiti proteini ili škrobovi s kiselom hranom, govoreći da način na koji je hrana sparena može utjecati na cjelokupno zdravlje.