7 podlih navika koje vam mogu isušiti kožu

Čini se da ako biste mogli pronaći pravu hidratantnu kremu, to bi mogao biti odgovor na sve vaše nevolje na koži. Ali u stvarnosti se vaša koža i dalje može osjećati suhom i svrbežom bez obzira na to koliko su skupe vaše kreme i losioni. Iako je pronalazak kozmetičkih proizvoda koji najbolje odgovaraju vama važan korak u vašem režimu njege kože, ni manje važno je razbijanje navika koje dehidriraju kožu.

1. Pijete previše vode.

Koliko god kontradiktorno zvučalo, pijenje previše vode zapravo može oštetiti vašu kožu. Iako je održavanje hidratacije presudno za naše cjelokupno zdravlje, prekomjerna količina vode može uzrokovati da vaše tijelo izgubi esencijalne minerale . To bi pak moglo utjecati na vašu kožu i učiniti je beživotnom i bez sjaja. Bolje je suhu kožu tretirati izvana , koristeći prave proizvode i mijenjajući način života na čemu će vam koža zahvaliti.

2. Dugo se tuširate.

Dugo vruće tuširanje možda je sjajan način opuštanja nakon dugog dana, ali zapravo može stresiti vašu kožu. Vruća voda uklanja ulje i vlagu koja su potrebni vašoj koži kako bi ostala punašna i živahna, a što je duši tuš, to će vašu kožu isušiti. Sigurnije je kratke mlake tuševe koristiti blaže sapune koji neće oštetiti zaštitnu barijeru vaše kože.

3. Nanosite hidratantnu kremu u pogrešno vrijeme.

Korištenje hidratantne kreme u optimalno vrijeme može vam pomoći da uberete sve njegove blagodati. Umjesto da lice osušite, a zatim nanesete kremu, stavite je kad je koža još vlažna. To će vam pomoći  blokirati  vlagu i hidratizirati kožu puno bolje nego da proizvod nanosite na potpuno suhu kožu. Zapravo, Korejke, poznate po svojoj besprijekornoj porculanskoj koži, nanose hidratantnu kremu u roku od samo 3 sekunde nakon pranja lica.

4. Spavate bez čarapa.

Nošenje čarapa u krevetu može vam omogućiti bolji san, spriječiti valunge i zadržati one dosadne ispucale pete. Nanošenje kreme i nošenje čarapa mogu smanjiti šanse za buđenje sa suhom kožom na petama.

5. Trljaš lice ručnicima.

Trljanje kože grubim pamučnim ručnikom može isušiti i iritirati osjetljivu kožu, čineći da izgleda crvenkasto i osjeća svrbež. Da biste izbjegli daljnju iritaciju, pustite da se koža osuši na zraku.

6. Prečesto jedete jaja.

Iako su jaja izvrstan izvor bjelančevina, oni mogu uzrokovati suhoću kože kad se prekomjerno jedu. Jaja sadrže puno vitamina A, a ako jedete previše, to može negativno utjecati na vašu kožu. Dobra vijest je da se zbog kože ne morate odreći jutarnjeg omleta, samo pazite da  dnevno ne jedete više od 3 jaja.

7. Koristite pogrešnu hidratantnu kremu.

Ako smatrate da vaša hidratantna krema gotovo ništa ne čini za vašu kožu, možda je preslaba za vaš tip kože. Ako je vaša koža masna, hidratant na bazi vode najbolje će vam odgovarati, a osjetljiva koža koristit će kreme s umirujućim sastojcima. Korištenje proizvoda koji odgovara vašem tipu kože može vam pomoći spriječiti prebrzo isparavanje vode s vaše kože i dulje je održavati hidratiziranom.

Pregled fotografije Credit.com.com Shutterstock.com