Period trikovi koji će promijeniti tvoj život zauvijek

Period mogu biti teška za žene. Svi želimo izbjeći doslovnu bol i bol u potrazi za savršenim higijenskim proizvodom.

10. Vrući jastuk ili vruća čarapa

© Depositphotos.com© Wikihow

Kada su grčevi previše loši za podnijeti, upotrijebite vruću vrećicu (jastuk) ili ručno izrađenu “vruću” čarapu napunjenu rižom i stavite u mikrovalnu pećnicu nekoliko minuta.

9. Menstrualna čašica

© Depositphotos.com

Jastučići i tamponi su iz prošlog stoljeća. Menstrualna čašica je ono što su svi čekali. Ne samo da je sigurno – napravljeno je od medicinskog silikona – već je i 99% otporno na curenje. Probajte sami!

8. Donje rublje za razdoblje

Ako se još uvijek osjećate nesigurno s menstrualnom čašom, možete koristiti gaćice razdoblja. Mogu se nositi kao zaštita od curenja tampona ili menstrualnih čašica ili samostalno. Zdrava i zelena!

7. Hrana bogata kalijem

Poznato je da hrana bogata kalijem pomaže kod grčeva, što vam olakšava te dane. Jedite koliko god banana želite!

6. Nema slanih grickalica

Slane grickalice samo će pogoršati sve otekline koje dobijete tijekom mjesečnice. Pokušajte se držati voća i neslane hrane.

5. Nula kofeina

© WarnerBros

Kofein pogoršava grčeve. To je medicinski dokazano, pa pokušajte zamijeniti šalicu kave bez kofeina.

4. Aplikacije razdoblja

© PeriodCalender

Digitalno doba u kojem svi živimo zaista je korisno kada je u pitanju praćenje vašeg ciklusa. Aplikacije razdoblja pomažu vam da budete spremni izračunavanjem kada ti dani dospijevaju. Sjajno!

3. Komplet za razdoblje

© Amazon.com

Kompleti razdoblja mogu biti sjajan način da prestanete brinuti o tome kada i što kupiti. Gotovo uvijek imaju razne higijenske proizvode, a onda je to samo stvar osobnog izbora.

2. Lijekovi

© WarnerBros.

Kada ništa ne pomaže, lijekovi protiv bolova mogu biti pravi spasilac. Napravite neka istraživanja kako biste pronašli savršeno rješenje za sebe.

1. Radite jogu

© WarnerBros.© HBO

Neke žene radije izbjegavaju lijekove protiv bolova i drže se dobrog starog pravila: bavite se sportom. Joga je jedna od najboljih opcija tijekom određenog razdoblja. Pomaže vam da se opustite i meditirate, upravo ono što vam je liječnik propisao!

Preview photo credit Depositphotos.comAmazonxoJahtna