16 puta kada redatelji nisu znali kako privući gledatelje pa su odlučili promijeniti glumce

Likovi iz filmova i serija čvrsto su povezani s glumcima koji su ih tumačili. Ali budući da su naši životi nepredvidivi, kreatori ponekad moraju zamijeniti glumce koje smo zavoljeli. Iako to ponekad niti ne primijetimo, u većini slučajeva obožavatelji franšiza ili serija osjećaju se stvarno razočarano.

1. Johnny Depp vs Madsa Mikkelsena kao Grindelwalda (Fantastic Beasts).

© Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Warner Bros. and co-producers© Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / Warner Bros. and co-producers

Uprava Warner Brosa zamolila je Johnnyja Deppa da odbije ulogu Grindelwalda zbog niza skandala oko njegova razvoda. Uloga mračnog čarobnjaka pripala je Madsu Mikkelsenu. Glumac se snašao u ulozi. Mnogi su kritičari smatrali da je vjerojatno čak i bolji od Deppa.

2. Hugo Weaving vs Jonathana Groffa kao agenta Smitha (The Matrix).

© The Matrix Revolutions / Warner Bros. and co-producers© The Matrix Resurrections / Warner Bros. and co-producers

Godine 2008. Empire je proglasio glavnog antagonista franšize The Matrix jednim od 100 najboljih filmskih likova svih vremena. Naravno, to ne bi bilo bez Huga Weavinga. Ali nije se mogao pojaviti u The Matrix Resurrections zbog problema s rasporedom.

Dakle, izabran je Jonathan Groff, kojeg možda poznajete iz Mindhunter. Nažalost, nije bio tako dobar kao Hugo. Kritičari su o njemu govorili ovako: “To je zgodan brodvejski glumac koji se neuvjerljivo pretvara da je negativac.”

3. William Hurt vs Harrisona Forda kao general Thaddeus “Thunderbolt” Ross (MCU).

© The Incredible Hulk / Marvel Studios and co-producers© Gage Skidmore / Wikimedia Commons© CC BY-SA 3.0

U  Marvel Cinematic Universe (MCU) ulogu tvorca i negativca Hulka, generala Thaddeusa, tumačio je William Hurt. Nakon što je preminuo, Harrison Ford je dobio ulogu.

Velikog ćemo glumca u ovoj ulozi vidjeti 2024. godine, nakon što izađu Captain America: New World Order Thunderbolts. Ljubitelji svemira vjeruju da će se tako velika zvijezda, ako je pozvana, pretvoriti u Crvenog Hulka (Rulk).

4. Tom Ellis vs Seana Maguirea kao Robina Hooda (Once Upon a Time).

© Once Upon a Time / ABC Signature and co-producers

Tom Ellis pojavio se kao Robin Hood samo u 1 epizodi druge sezone. Ne zna se zašto, ali s ovim glumcem je bio ugovor samo za 1 epizodu. Kad su ga kreatori htjeli obnoviti, otkrili su da je Ellis već zauzet u drugim serijama, pa je ulogu dobio Sean Maguire.

5. Laura Benanti vs Erice Durance kao Alura Zor-El (Supergirl).

© Supergirl / Warner Bros. Television and co-producers

Dvije sezone ulogu glavnog lika u  Supergirl igrala je Laura Benanti. Čak je dobila nominaciju za Saturn za svoj rad. No u July 2017. objavljeno je da se ne vraća zbog rasporeda, a ulogu Alure pripast će zvijezdi Smallville, Erici Durance.

6. John Shepherd vs Thoma Mathewsa kao Tommy Jarvis (Friday the 13th).

© Friday the 13th: A New Beginning / Warner Bros. and co-producers© Friday the 13th Part VI: Jason Lives / Warner Bros. and co-producers

Tommy Jarvis pojavljuje se u 3 filma od 12 i sastavni je dio priče. Ovaj lik se prvi put pojavljuje kao tinejdžer, kojeg glumi Corey Feldman, a zatim izrasta u mladića.

Odraslog Tommyja glumio je John Shepherd, no on to više nije želio ponoviti jer nije bio siguran želi li nastaviti glumačku karijeru. Uloga je pripala Thomu Mathewsu. Obožavateljima se toliko svidio da su ga pozvali da da glas liku u Friday the 13th: The Game.

7. Henry Cavill vs Liama ​​Hemswortha kao Geralta od Rivije.

© The Witcher / Netflix and co-producers

Kad je Henry Cavill izabran za ulogu Geralta, nije se svim obožavateljima svidio ovaj izbor. Tri godine kasnije, glumac napušta seriju i ulogu prepušta Liamu Hemsworthu, a obožavatelji su jako iznervirani.

Unatoč službenom razlogu — Cavill se vraća ulozi Supermana i ne može obavljati oba posla — fanovi misle da se možda dogodilo nešto drugo pa nastavljaju potpisivati ​​peticije tražeći Cavill da se vrati.

8. Nick Jonas vs Jordana Mastersona kao Ryan Vogelson (Last Man Standing).

© Last Man Standing / 20th Century Fox Television and co-producers

Šouruneri često angažiraju zvijezde da se pojave u epizodama kako bi podržali njihov interes za seriju. Dakle, kada se Nick Jonas pojavio u Last Man Standingu, nitko nije očekivao da će tako velika zvijezda ostati u projektu. Kada je započela produkcija druge sezone, Ryan Vogelson postao je glavni lik, a glumio ga je Jordan Masterson.

9. Florencia Lozano vs Margaret Colin kao Eleanor Waldorf (Gossip Girl).

© Gossip Girl / CBS Television Studios and co-producers

Kad se Florencia Lozano pojavila u pilotu Gossip Girl, imala je 37 godina. A njezina kći na ekranu, Leighton Meester, imala je 21 godinu. Razlika u godinama nije bila dovoljno velika da gledatelji povjeruju da su majka i kći. Dakle, Eleanor Waldorf glumila je Margaret Colin, koja je imala 49 godina kada se prvi put pojavila u seriji.

10. Peter Sellers vs Stevea Martina kao inspektor Jacques Clouseau (The Pink Panther).

© The Pink Panther / Mirisch G-E Productions© The Pink Panther / MGM and co-producers

Za mnoge će Engleski komičar Peter Sellers zauvijek ostati neugodni i nesposobni inspektor iz The Pink Panther. Pojavio se u 6 filmova od 11. Nakon njegove smrti, studiju je trebalo dosta vremena da pronađe glumca koji bi se mogao nositi s tako kultnim likom.

Nijedna od pozvanih zvijezda nije mogla ostati u franšizi više od 1 filma. I tek kada je Steve Martin dobio ulogu, obožavatelji su se nadali povratku inspektora. Ali sljedeći film s Martinom nije bio vrlo uspješan, a glumac se nije vratio ulozi.

11. Wesley Snipes vs Omara Eppsa kao Willie Mays Hayes (Major League).

© Major League / Paramount Pictures and co-producers© Major League II / Paramount Pictures and co-producers

Glumac Wesley Snipes poznata je akcijska zvijezda, a trilogija Blade njegov je najpopularniji projekt. Ali na početku svoje karijere pokazao je svoj komičarski talent kada je glumio u Major League kao Willie Mays Hayes. Komedija je doživjela izuzetan uspjeh i zaradila vrlo dobre novce. Ali producenti su čekali 5 godina da snime nastavak.

Snipes je postao glumac koji je glumio cool frajere i nije se želio vratiti komičnoj ulozi. Dakle, izabran je Omar Epps, koji je bio u redu s igranjem sportaša i teških tinejdžera na početku svoje karijere.

12. Ruby Rose vs Wallis Day kao Batwoman (Batwoman).

© Batwoman / Warner Bros. and co-producers

Ruby Rose napustila je seriju nakon prve sezone i nije objasnila zašto. Kasnije je rekla da je imala ozljedu leđa, da je bila alergična na lateks od kojeg je napravljena maska ​​te da je atmosfera na snimanju bila nesigurna i nepodnošljiva. Tek nakon svih ovih optužbi, studio je odlučio objasniti da ugovor nisu produžili zbog glumičinog ponašanja na poslu.

Dakle, izabrana je Wallis Day, a promjene u izgledu i glasu objašnjene su padom zrakoplova i plastičnim operacijama koje su uslijedile.

13. Joseph Sanders vs Eliasa Janssena kao Matea (Jane the Virgin).

© Jane the Virgin / CBS Television Studios and co-producers

Gledateljima se svidio šarmantni Mateo, sin glavnog lika kojeg glumi Joseph Sanders. Međutim, nakon četvrte sezone, majka glumca rekla je da je vrijeme da se usredotoči na svoje obrazovanje. Showrunneri glume Eliasa Janssena. Dječak je već bio u seriji, glumio je Rafaela, Mateovog oca, u ranom djetinjstvu.

14. Rowan Blanchard vs Alexis G. Zall kao Jackie Geary (The Goldbergs).

© The Goldbergs / Sony Pictures Television and co-producers

Rowan Blanchard, koja je glumila Jackie Geary, Adamovu školsku ljubav, odlučila je napustiti seriju nakon 5. sezone. Mislila je da njezina karijera tek počinje i da treba ići dalje, umjesto da se grčevito drži sporednih uloga. Sada je u postapokaliptičnom trileru Snowpiercer. Ona je jedan od glavnih likova u seriji.

Budući da je The Goldbergs djelomično autobiografski, producenti nisu mogli jednostavno odbaciti lik pa su glumicu početnicu, Alexis G. Zall, angažirali da glumi djevojku glavnog lika.

15. Lesley Sharp vs Mirande Richardson kao Rosalind Hale (Fate: The Winx Saga).

© Fate: The Winx Saga / Netflix and co-producers

Lesley Sharp je nakon prve sezone morala odustati od uloge negativca, bivšeg ravnatelja magične škole. Imala je neke druge projekte na kojima je trebala raditi. Tako ju je zamijenila Engleska zvijezda Miranda Richardson.

16. Parker Corno vs Camerona Crovettija kao Ryana (The Boys).

© The Boys / Amazon Studios and co-producers

Mnoge gledatelje iznenadila je nagla promjena glumca koji je glumio Homelanderova sina. Parker Corno više je sličio svom sinu na ekranu nego Cameronu Crovettiju.

Ali stvar je u tome što će glumac imati aktivniju ulogu u predstavi. Sada zna da mu je otac superjunak i da i on ima moći. Dakle, bojali su se da se neiskusni glumac poput Parkera neće moći nositi s ulogom.