9 samohranih očeva u Hollywoodu koji su savršeno uspjeli u svojim ulogama

Slavni ili ne, biti roditelj velika je radost, ali i ogromna odgovornost koja se ne može olako shvatiti, pogotovo ako muškarac odgaja svoju djecu kao samohrani tata. Međutim, to mu može pomoći da izgradi neraskidivu vezu sa svojom djecom. A taj će odnos s vremenom samo postati jači jer djeca shvate koliko je žrtvovanja potrebno da bi bila velika očinska figura.

1. Liam Neeson

Holivudski glumac ima 2 sina, Micheála (26) i Daniela (25). Majku svojih dječaka izgubio je u nesreći na skijanju još 2009. godine. Akcijska zvijezda od tada se nije ponovno oženio i sam je odgojio svoje dječake i rekao: “Stalna je radost biti tata.” 2020. tata i njegov najstariji sin igrali su jedan nasuprot drugome u Made in Italy.

2. John Travolta

© johntravolta / Instagram© johntravolta / Instagram

Američki glumac izgubio je suprugu, glumicu Kelly Preston, 2020. godine nakon dvije godine bolesti. Par je bio roditelji 21-godišnje kćeri Elle i 11-godišnjeg Benjamina. Travolta je odan tata koji nikada ne propušta priliku izraziti svoju ljubav prema svojoj djeci. Podijelio je lijepu objavu na Dan očeva, rekavši: ”Privilegija je biti otac ovo dvoje prekrasne djece.”

3. Josh Duhamel

Američki glumac s bivšom suprugom, pjevačicom Fergie, ima jednog sina, osmogodišnjeg Axla. Praktični tata vrlo je prisutan u životu svog sina i uživa prenoseći svoju strast prema aktivnostima na otvorenom koje je odrastao radeći kao dijete. Duhamel je podijelio da je najkorisniji roditeljski savjet došao od vlastitog tate koji mu je rekao ”da djetetu da slobodu istraživanja.”

4. Jamie Foxx

© corinnefoxx / Instagram© corinnefoxx / Instagram

54-godišnji komičar ima 2 kćeri, 28-godišnju Corinne i 12-godišnju Annalise. Samohranom tati nije bilo lako odgajati svoju djecu sam, jer je priznao da je usput napravio mnoge pogreške, poput ”ne biti na vrijeme tu”. Otkrio nam je da je iz godina samohranog očinstva naučio da je najvažnija stvar koju djeca trebaju da njihov tata bude prisutan.

5. Ryan Phillippe

Američki glumac dijeli kćer Avu i sina Deacona s bivšom suprugom, glumicom Reese Witherspoon. Par se razišao 2006. godine nakon 9 zajedničkih godina. Phillippe je 2011. treći put postao tata nakon što je dobio kćer s manekenkom Alexis Knapp. 47-godišnjak je otvoreno progovorio o očinstvu rekavši: “To je najbolji dio mog života. Mogli biste oduzeti sve ove druge stvari […]”

6. Lenny Kravitz

© lennykravitz / Instagram© lennykravitz / Instagram

57-godišnji roker ima jednu kćer, manekenku i glumicu Zoë, sa svojom bivšom Lisom Bonet. Otac i kći vrlo su bliski, a cool tata otkrio je da on i njegova kći vode vrlo otvoren dijalog, rekavši: ”Možemo razgovarati o svemu i svačemu.”

7. Marc Anthony

53-godišnja pop zvijezda je bila u braku 3 puta i ima 6 djece, uključujući 14-godišnje blizance s bivšom suprugom Jennifer Lopez. Marc dijeli blisku vezu sa svojom djecom i jednom je objavio ove slatke i preslatke riječi svojim kćerkama: “Gdje sve završava i počinje.”

8. Usher

© usher / Instagram© usher / Instagram

43-godišnji Američki glazbenik ponosni je tata 2 dječaka, kćerke i novorođene bebe. Razveo se od majke svoja dva sina 2009. i odgajao ih kao samohrani otac. Nakon što je prvi put postao tata 2007., Usher je otkrio da odgovornost za očinstvo shvaća vrlo ozbiljno. Rekavši o svom sinu: ”Sada predstavljam ono što on treba postati.”

9. Arnold Schwarzenegger

Austrijsko-Američki glumac i bivši bodybuilder ima 3 sina i 2 kćeri. Službeno se razveo od majke svoje četvero najstarije djece 2021. godine nakon 10 godina rastave. Zvijezda je izrazila ljubav prema svojoj djeci, rekavši: “Očinstvo je zaista najveća radost. Fantastično je gledati svih 5 moje djece kako odrastaju u svoje uspješne živote. Provoditi vrijeme s njima, vježbati zajedno i odgovarati na njihova pitanja čini me tako sretnom.”