8 korisnih stvari koje bismo svi trebali imati u torbici u slučaju nužde

Skloni smo misliti da se nešto loše može dogoditi, ali ne želimo da bacite oprez u vjetar. Bolje je smanjiti rizik od hitnog slučaja, a sa sobom uvijek možete nositi jednostavne svakodnevne predmete koji se po potrebi mogu koristiti kao alati za preživljavanje. Na primjer, zip brave imaju najmanje 4 načina korištenja, u slučaju nesreće.

1. Sol

Osim što hrana ima dobar okus, sol se može koristiti kao zaštitno sredstvo. Kada ste u opasnosti, bacite sol na lice napadačke životinje, točnije psa, ciljajući na usta i nos. Sol može biti toksična za životinje i može ih učiniti letargičnim, što će vam dati vremena da pobjegnete.

2. Lažni novčanik

Može se koristiti kao distrakcija prilikom pljačke. Dok bježite, bacite lažni novčanik kako bi lopov stao da ga pokupi. Na taj način nećete izgubiti nijedan od važnih dokumenata ili novca i moći ćete sigurno izbjeći napad.

3. Boca za višekratnu upotrebu

Prozirna boca za višekratnu upotrebu mnogo je više od trendi eko alata – može vam pomoći u dezinfekciji vode. Istraživanja su pokazala da voda koja se stavlja pod UV svjetlo 6 sati postaje bez većine klica, uključujući Escherichia coli. Iako kemikalije od zagađenja neće nestati, ako ih ima, voda i dalje može biti pitka, a to je bolja opcija od žeđi.

Štoviše, boca za višekratnu upotrebu može brzo postati alat za samozaštitu. Pričvrstite ga na pojas i počnite ga brzo okretati. Nadamo se da nikada nećete biti u situaciji u kojoj ćete se morati aktivno zaštititi, ali ovaj će alat pomoći onima koji moraju.

4. Ručni sat

Ručni sat smješten unutar šake, preko srednjih zglobova, može brzo postati razbijač zglobova koji se može koristiti za samozaštitu za razbijanje stakla kada trebate pobjeći. Osim toga, pametni satovi mogu spasiti život u raznim prilikama, na primjer kada imate problema sa srcem, pa čak i ako padnete na tlo. Na primjer, vaš liječnik može koristiti podatke prikupljene pametnim satom i vidjeti kako vaše srce radi i treba li ga operirati.

5. Četka za kosu

Vjerojatno već imate četku za kosu u torbici, ali osim što je praktičan alat za njegu, može vam pomoći da se zaštitite. Koristite ga za napad na kriminalca, ciljajući u lice. Osim toga, mnoge četke za kosu mogu se koristiti za skrivanje novca i kopija vaše osobne iskaznice. Mnoge modele je lako rastaviti i mogu sakriti ono što mislite da bi vam jednog dana moglo pomoći. I ako netko pregleda tvoje dragocjenosti, nikada neće uzeti četku za kosu.

6. Zubni konac

To neće učiniti vašu torbu težom, a vaš će stomatolog biti zahvalan ako ćete je koristiti, čak i kad ste vani – plus ima puno potencijalnih koristi u slučaju da se nešto loše dogodi. Možete ga koristiti za osiguranje zavoja, rezanje hrane, izradu vezice za hitne slučajeve, hvatanje ribe ili čak obuzdavanje nekoga. Iako je tako malen i koristan u svakodnevnom životu, nikada ne biste znali koliko bi potencijalnih koristi mogao imati ako se nađete u opasnosti.

7. Vrećice s patentnim zatvaračem

Vrećice s patentnim zatvaračem ne zauzimaju puno prostora i mogu zaštititi vaše dragocjenosti od vode. Bilo je slučajeva kada je telefon pohranjen u nečemu vodootpornom spasio ljudske živote. Osim toga, mogu se koristiti i za pročišćavanje vode pod sunčevom svjetlošću ako vaša boca za vodu za višekratnu upotrebu nije prozirna. U svakodnevnom životu možete držati komad papira, poput medicinskih podataka, popisa alergija ili brojeva rođaka u tim vrećicama u slučaju da vam zatrebaju u hitnim slučajevima.

8. Svjetiljka

Svjetiljka dobro dođe u mnogim situacijama, a samozaštita je jedna od njih. Koristite svijetlu svjetiljku kako biste se zaštitili od iznenadnog napada. Morate ciljati lice privremeno oslijepiti osobu. Svjetlo neće povrijediti napadača, ali osvojit ćete vrijedne sekunde za bijeg na sigurno.