Što se može dogoditi vašoj koži ako svaki dan pijete toplu vodu

Nema sumnje da je hidratacija ključna za vaše zdravlje, ali većina ljudi ne zna da pijenje mlake vode može ponuditi neke izuzetne prednosti za vaše tijelo i kožu. Zapravo, medicinski stručnjaci kažu da je voda najkorisnija kada je pijete toplu, a savršena temperatura je negdje između 120°F (40°C) i 140°F (60°C). S obzirom na to koliko novca trošimo na skupe tretmane ljepote, ne dajemo dovoljno kredita nečemu tako jednostavnom kao što je pijenje vode na pravi način.

1. Čisti vašu kožu.

Topla voda može pomoći u detoksikaciji vašeg tijela. Budući da pijenje tople vode uzrokuje da vam tjelesna temperatura poraste , znojite se. To vam pak pomaže da se riješite toksina i olakšava probavnim organima uklanjanje nečistoća. Čišćenjem tijela iznutra liječite akne iznutra prema van, a kožu činite zdravom i sjajnom.

2. Sprječava prerano starenje.

© Depositphotos.com

Osim što vam stvaraju izbijanje, toksini mogu učiniti vašu kožu starijom brže i uzrokovati tamne krugove i podbuhle vrećice ispod očiju. Pijenje tople vode pomaže popraviti stanice kože koje su oštećene štetnim slobodnim radikalima i čini vašu kožu glatkijom i punijom.

3. Zadržava svrbež tjemena.

© Shutterstock.com

Topla voda održava vaše vlasište hidratiziranim, što znači da je manja vjerojatnost da ćete dobiti perut. Kad je koža na tjemenu zdrava i vlažna, kosa će ostati sjajna, poskočna i mekana. Kao dodatni bonus, voda aktivira živčane završetke u korijenu vaše kose, što potiče rast nove kose.

4. Posvjetljuje vašu kožu.

© Pexels.com© Unsplash.com

Redovito pijenje tople vode pomaže vašem tijelu razgraditi masne naslage, opušta mišiće i poboljšava protok krvi. Pojačana cirkulacija krvi pomlađuje stanice kože i održava ih nahranjenim. Opskrbljuje stanice vaše radne kože kisikom i uklanja otpadne proizvode, oživljavajući i obnavljajući vašu kožu.

5. Pomaže vam da najbolje iskoristite proizvode za njegu kože.

© Pexels.com© Unsplash.com

Pijenje tople vode najlakši je način da pokrenete svoj metabolizam , što će zauzvrat pomoći vašoj koži dobrobiti od svih krema i hidratantnih krema koje na njega nanesete. Budući da vam problemi s crijevima ne dopuštaju da unosite dovoljno vitamina i hranjivih tvari iz hrane, to može spriječiti da vaša koža izgleda najbolje i pogoršati postojeća stanja kože. Čaša tople vode učinit će vaša crijeva sretnima i pomoći vašoj koži da dobije sve hranjive tvari koje su joj potrebne kako bi duže ostala mlađa.

6. Hidratizira vašu kožu.

© Shutterstock.com© Unsplash.com

Bez obzira na to koliko je vaša hidratantna krema skupa, vaša koža nikada ne može ostati bez bora ako ne pijete dovoljno vode. Nešto jednostavno poput svakodnevnog pijenja tople vode može pomoći izjednačiti ton vaše kože, smanjiti natečenost i zategnite kožu.

7. Štiti vašu kožu od infekcija.

© Depositphotos.com

Čaša tople vode štiti vaše bubrege i pomaže u borbi upala. Kad su vam organi čisti, koža je manje osjetljiva na infekcije. Za bolje rezultate dodajte nekoliko kapi soka od limuna .